Prima pagină » Actualitate » Discursul dur avut de Joe Biden la adresa Rusiei și războiului din Ucraina
Discursul dur avut de Joe Biden la adresa Rusiei și războiului din Ucraina

Discursul dur avut de Joe Biden la adresa Rusiei și războiului din Ucraina

02 mart. 2022, 08:32,
în Actualitate

În cursul nopţii președintele Joe Biden a avut un discurs dur la adresa Rusiei în războiul din Ucraina. Președintele american s-a adresat națiunii într-un discurs în care a atras atenţia asupra faptului că SUA și implicit NATO vor apăra fiecare metru de pământ al aliaților săi.  Joe Biden a declarat faptul că Vladimir Putin încearcă să dărâme fundațiile lumii libere și că a calculat greşit tot conflictul din Ucraina.

Războiul din Ucraina se poartă pe toate frunturile. Vă aducem aminte faptul că Occidentul a adoptat cele mai dure măsuri economice din istoria umanității. Mastercard a decis să blocheze tranzacțiile rusești, iar Visa a luat a aceeași decizie.

Joe Biden, discurs dur la adresa Rusiei în războiul din Ucraina

Adresându-se națiunii pentru prima oară, președintele Joe Biden a avut un discurs dur la adresa Rusiei. Războiul din Ucraina are aproape o săptămână de când a început, iar președintele american a ținut să îi aducă aminte lui Vladimir Putin despre sancțiunile pe care lumea le va lua împotriva Rusiei.

Joe Biden a declarat faptul că rezistenţa din Ucraina inspiră toată lumea liberă şi că nu va interveni militar în tară dar că va trimite ajutoare care însumează miliarde de dolari. Vorbim despre ajutoare umanitare dar şi echipament militar.

Președintele a precizat faptul că a văzut grupuri de cetățeni care se pun în fața tancurilor rusești și că aceștia sunt studenţi, pensionari sau oameni simple. Aceștia sunt acum soldații curajoşi care apără Ucraina. În continuarea discursului, Biden a precizat faptul că în momentul în care dictatorii nu plătesc pentru agresiunilor pe care le-au comis, atunci lumea intră în haos:

De-a lungul istoriei, noi am învăţat această lecţie: atunci când dictatorii nu plătesc un preţ pentru agresiunile comise, generează şi mai mult haos, îşi continuă acţiunile, iar costurile şi ameninţările pentru Statele Unite şi pentru întreaga lume cresc. Tocmai de aceea a fost creată Alianţa Nord-Atlantică, pentru a asigura pacea şi stabilitatea în Europa după Al Doilea Război Mondial. Statele Unite sunt membru al acestei Alianţe, alături de alte 29 de naţiuni. Acest lucru contează, diplomaţia americană contează. a precizat Joe Biden

Vladimir Putin a atacat în mod premeditat Ucraina

În a doua parte a discursului său, Joe Biden a vorbit despre Vladimir Putin care a atacat în mod premeditat Ucraina. Președintele menţionează că în mintea liderului rus exista ideea că vestul Europei și NATO nu vor răspunde la amenințări. Biden precizează că liderul de la Moscova a calculat greșit, chiar dacă rușii au trecut la un alt nivel de manipulare și propagandă în Ucraina.

Departamentul de Justiție al SUA formează un grup de lucru dedicat pentru a urmări crimele oligarhilor ruși. Ne alăturăm aliaților noștri europeni pentru a găsi și confisca iahturile dumneavoastră, apartamentele de lux și avioanele dumneavoastră private. Venim după câștigurile voastre frauduloase. Am rămas uniți. Vreau să laud capacitatea Statelor Unite de a se uni cu alte „națiuni iubitoare de libertate” din întreaga lume. a precizat Joe Biden.

Ambasadorul Ucrainei din SUA a fost prezent la momentul festiv și cu puternic impact istoric. Joe Biden a declarat faptul că în cele din urmă lumina va învinge întunericul și că Ambasadorul Ucrainei stă lângă Prima Doamnă, iar acest lucru transmite un semnal puternic întregii lumi. Altfel spus, Markarova a fost primită în ovații puternice din partea celor care au participat la Congresul SUA.

Ce s-a mai întâmplat în războiul din Ucraina

Veștile nu sunt cele mai fericite în Ucraina unde are loc un război. În cursul nopţii au existat mai multe bombardamente în principalele orașe din Ucraina. Așadar, pe lângă orașul Harkov, Rușia şi-a itensificat atacurile în mai multe regiuni. Trupele ruse s-au parașut în Harkov în ultima oră, intensificând atacul asupra celui de-al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, care s-a soldat cu zeci de asasinate de civili în bombardamentele de ieri. Un oraș mai mic din sudul Herson a fost ocupat de ruși

În condiţiile în care forțele ucrainiene au raportat în această dimineaţă că nu există niciun soldat care să fi fost ucis în conflictul prezentat mai sus din orașul Harkov.

Așadar, discursul dur al lui Joe Biden la adresa Rusiei în războiul din Ucraina poate fi pus şi pe seama faptului că ucrainienii au declarat că bombardamentele din orașul menţionat mai sus sunt de tip terorist, Rusia folosind arme interzise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`