Prima pagină » Actualitate » Directorul Termoenergetica oferă soluţii bucureştenilor care nu au apă caldă şi căldură: „Pentru spălat există soluţia de boiler electric, e câteva sute de lei”
Directorul Termoenergetica oferă soluţii bucureştenilor care nu au apă caldă şi căldură: „Pentru spălat există soluţia de boiler electric, e câteva sute de lei”

Directorul Termoenergetica oferă soluţii bucureştenilor care nu au apă caldă şi căldură: „Pentru spălat există soluţia de boiler electric, e câteva sute de lei”

19 oct. 2021, 11:00,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Declaraţie de-a dreptul halucinanta făcută de Claudiu Creţu, directorul Termoenergetica. Acesta recomanda bucureştilor un calorifer electric şi un bolier electric drept soluţiile, în această perioadă când foarte mulţi cetăţeni stau în frig din cauza avariilor şi nu au nici apă caldă să se spele.

Astfel, varianta pentru persoanele care nu au apă caldă la robinet este boilerul electric, care e „câteva sute de lei”, a spus şeful Termoenergetica, marţi, 19 octombrie 2021, la Antena 3.

„Avariile pot apărea oriunde. Am avut săptămâna trecută câteva zile în care nu am avut apă caldă şi căldură.Pentru spălat există soluţia de boiler electric, e câteva sute de lei, pentru momentele când există avarii. Da, eu mi-am pus un boiler electric din cauza acestor avarii”, a spus directorul Termoenergetica, Claudiu Creţu, marţi, la Antena 3.

Directorul Termoenergetica, soluţii pentru bucureştenii care stau în frig

Oficialul susţine că dacă nu există căldură în apartament din cauza avariilor este o soluţie rapidă caloriferul electric, pe care şi l-a achizionat şi acesta.

„Eu am pus un calorifer electric în priză”, a continuat directorul Termoenergetica, vorbind despre perioada în care nu a avut căldură.

„Problema acestui sistem e foarte gravă, sunt câţiva ani de când spunem că există aceste probleme, cerem finanţare pentru acest sistem. Soluţia e modernizarea acestui sistem”, a încheiat şeful Termoenergetica.

Când se vor rezolva problemele din Capitală cu privire la avariile termice

Directorul Termoenergetica, Claudiu Creţu, estimează faptul că de la 1 noiembrie 2021, situaţia va fi cu totul altă, mult îmbunătăţită pentru cei aproape 100.000 de bucureşteni care sunt afectaţi în momentul de față din lipsa căldurii şi a apei calde.

În ceea ce priveşte lipsa apei calde, şeful Termoenergetica spune că sunt câteva mii de blocuri, ceea ce înseamnă zeci de mii sau peste sute de mii de oameni care nu au apă caldă.

„Probleme au fost în spaţiul public de câţiva ani. Faptul că nu s-a investit în ultimii 10-15 ani ani ne face să suferim acum. Sunt mii de kilometri care au probleme, spărturi, modernizarea înseamnă investiţii. Pe termen scurt, reparăm aceste spărturi şi cred că undeva de la 1 noiembrie sistemul va funcţiona din ce în ce mai bine. Avem promisiunea că şi celelalte CET-uri care sunt oprite vor porni de la 1 noiembrie. Estimăm că va fi mult mai bine faţă de octombrie”, a declarat directorul Termoenergetica, Claudiu Creţu.

Nicușor Dan a promis că va rezolva problema apei calde din București

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis că de vină pentru lipsa apei calde din București este Ministerul Energiei. Compania ELCEN ar fi intrat în revizie concomitent cu două centrale.

”Eu am vrut să fiu tot timpul foarte echilibrat în relația cu ELCENUL. După cum știți, am dorit să preluăm ELCENUL, bineînțeles plătind statului, Ministerul Energiei contravaloarea, tocmai pentru a nu mai fi tot timpul această pasăre de răspundere între ELCEN și Termoenegetica, compania noastră. Pot să vă spun că problemele din ultimele 2-3 săptămâni, din București, nu sunt cauzate de noi, sunt cauzate de ELCEN pentru că au decis să intre în revizie simultan, cu două centrale.”, a spus Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *