Prima pagină » National » Directorul tehnic de la Administraţia Bazinală de Apă, cercetat de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc
Directorul tehnic de la Administraţia Bazinală de Apă, cercetat de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

Directorul tehnic de la Administraţia Bazinală de Apă, cercetat de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

06 aug. 2024, 19:41,
în National

Directorul tehnic de la Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Crişuri, Dorel Dume, este cercetat de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Oradea pentru că ar fi făcut afaceri cu Administraţia Naţională a Apelor Române (ANAR), prin intermediul unor firme pe care le-ar fi înfiinţat şi condus prin interpuşi, iar astfel ar fi obţinut pentru sine şi alte persoane aproximativ trei milioane de lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi a fost luată măsura controlului judiciar faţă de Dorel Dume, în prezent director tehnic în cadrul ABA Crişuri, pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

DNA dă detalii despre modul în care s-au desfășurat afacerile

„În perioada decembrie 2017 – noiembrie 2022, inculpatul Dume Dorel, ocupând funcţii de conducere în cadrul Administraţiei Naţionale a Apelor Române (A.N.A.R.), respectiv director general A.B.A. Crişuri, director general adjunct A.N.A.R., respectiv şef al Serviciului de Gospodărire Ape în cadrul A.B.A. Crişuri, ar fi înfiinţat şi administrat, prin interpuşi, mai multe societăţi comerciale şi ar fi efectuat prin intermediul acestora operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia şi atribuţiile sale, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite. Societăţile, care ar fi fost administrate în fapt de inculpatul Dume Dorel Marcel, ar fi încheiat mai multe contracte cu Administraţia Naţională Apele Române şi Administraţia Bazinală de Apă Crişuri prin care au furnizat bunuri şi servicii, ceea ce ar fi dus la obţinerea pentru sine şi pentru societăţile în cauză de foloase necuvenite în cuantum total de 2.981.664 lei”, se arată în comunicat.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Dorel Dume va trebui să respecte o serie de obligaţii, între care să nu mai desfăşoare niciun fel de activitate de conducere în cadrul ABA Crişuri sau ANAR. „Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar pe cauţiune se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, a mai transmis DNA Oradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *