Prima pagină » Actualitate » Directorul STB îi amenință pe sindicaliști cu concedieri masive dacă șoferii nu se prezintă la muncă
Directorul STB îi amenință pe sindicaliști cu concedieri masive dacă șoferii nu se prezintă la muncă

Directorul STB îi amenință pe sindicaliști cu concedieri masive dacă șoferii nu se prezintă la muncă

24 ian. 2022, 10:43,
în Actualitate

Scantalul continuă în București unde sindicaliștii STB nu vor să iasă la stradă și au intrat în grevă generală. Aceștia îi cer demisia directorului, dar într-un răspuns, managerul susține faptul că, dacă nu se vor prezenta la muncă, sindicaliștii vor fi concediați.

Recent, sindicaliștii din STB au cerut demisia directorului general pentru a începe negocierile cu autoritățile din București.

Directorul STB anunță concedieri masive dacă șoferii nu se prezintă la muncă

Într-un comunicat emis, directorul STB a anunțat faptul că sunt mai multe prevederi în contractul colectiv de muncă printre care și concedierile masive dacă șoferii nu se prezintă la muncă. Acesta a menţionat faptul că procedură este foarte simplă şi prevede concedierea persoanei care nu se prezintă la muncă pentru o perioadă de trei zile consecutive:

„Am declanșat cercetarea disciplinară. Contractul coclectiv e foarte ferm, cine nu se prezintă la muncă timp de trei zile, are contractul desfăcut. Am identificat cine era programat la muncă, verificăm cine nu s-a prezentat. Vom declanșa cercetare disciplinară, nu spun că vor pleca toți. Vom fi mai fermi cu selecția. Există sesizare la Parchet, va exista un dosar deschis și pentru zădărnicirea bolilor, de la acele protest”, a declarat Criț.

Sindicaliștii STB îi cer demisia directorului general

Pe de altă parte, sindicaliștii din STB au dat publicării o poziţionare oficială. Aceștia îi cer demisia lui Adrian Criț pentru a putea intra la negocieri cu autoritățe din București și pentru a opri greva generală:

Condiţionarea întâlnirii de luni, de la ora 9:00, cu reprezentanţii Consiliului de Administraţie al Societăţii de Transport Bucureşti (STB) de confirmarea în prealabil ca întreg personalul angajat să reia lucrul este o dovadă clară că nu se doreşte dezamorsarea acestui conflict. De asemenea, condiţionarea unilaterală a numărului de persoane care să participe la o eventuală întâlnire, este o altă dovadă că se doreşte în mod formal o întâlnire”, se menţionează într-un comunicat al Biroul Permanent al Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti.

Liderul sindicatului STB și-a dat demisia din PSD

Un alt evenimente care s-a petrecut în această dimineață este și demisia liderului sindical STB. Acesta și-a motivat decizia prin faptul că nu dorește o politizare a grevei generale:

”Am văzut în ultimele zile cum Primarul General, Nicușor Dan, nu a oferit absolut nicio soluție la problemele legitime ale angajaților Societății de Transport București (STB SA), dar încearcă într-un mod rușinos să își acopere propria incompetență inducând ideea unui protest cu conotații politice.

NU, domnule Nicușor Dan! Cei peste 10500 de angajați ai STB SĂ nu au ieșit în stradă pentru un partid sau pentru că le-am zis eu! Au ieșit în stradă pentru că dvs și conducerea penală pe care ați instalat-o la STB SA ați refuzat timp de un an de zile să dialogați cu acești oameni.

Problemele pe care angajații STB SĂ le revendică nu au treabă cu politica, ci cu siguranța transportului public, cu abuzurile care se fac în societate, cu salariile și condițiile de muncă.

Bucureștenii trebuie să știe, domnule Dan, că, deși le-ați dublat prețul biletului anul trecut, nu ați făcut absolut nimic pentru a asigura condiții de călătorie mai bune. Și acum aveți tupeul să încercați să îi puneți pe bucureșteni împotriva angajaților STB SA?! Cât de cinic sunteți, domnule Dan?!

Dacă nu ați fi fost arogant și ne-ați fi acordat mai mult de un minut la discuții, poate ați fi aflat că acești angajați se tem că în curând nu vor mai avea loc de muncă. Pentru că dvs și camarila dvs vreți să externalizați mare parte din activitățile realizate astăzi de angajații STB SA. Asta înseamnă mii de șomeri, mii de oameni care au familii acasă, care au copii pe care trebuie să îi ducă la școală. Asta vi se pare politică sau viață, domnule Primar General?! (…) a transmis Vasile Petrariu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`