Prima pagină » Actualitate » Directorul general al OMS avertizează că ar putea apărea un nou virus periculos: „Este o certitudine biologică”
Directorul general al OMS avertizează că ar putea apărea un nou virus periculos: „Este o certitudine biologică”

Directorul general al OMS avertizează că ar putea apărea un nou virus periculos: „Este o certitudine biologică”

31 oct. 2021, 14:20,
în Actualitate

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut un avertisment îngrijorător. Acesta crede că „la un moment dat” ar putea apărea un nou virus care să nu poată fi stăpânit şi a făcut apel la consolidarea OMS.

În timpul unei reuniuni a miniştrilor Sănătăţii şi Finanţelor din G20, Tedros Adhanom Ghebreyesus a vorbit despre un alt virus care ar putea face ravagii în toată lumea.

„Este o certitudine biologică faptul că, la un moment dat, va apărea un alt virus pe care pur şi simplu nu îl vom putea stăpâni”, a declarat Ghebreyesus.

Şeful OMS a mai îndemnat comunitatea internaţională să înveţe din pandemia actuală pentru a se pregăti pentru următoarea, potrivit Sputniknews.

Pentru aceasta, potrivit lui Ghebreyesus, lumea are nevoie de o Organizaţie Mondială a Sănătăţii „consolidată, împuternicită şi finanţată în mod durabil”, de un nou mecanism financiar pentru a asigura un răspuns rapid la pandemii şi de o mai bună guvernanţă. În acest scop, el a îndemnat ţările să sprijine înfiinţarea unui Consiliu de finanţare a ameninţărilor la adresa sănătăţii şi semnarea unui acord internaţional cu caracter juridic obligatoriu privind pregătirea şi răspunsul la pandemii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *