Prima pagină » Actualitate » Directorul general al companiei Romarm, Gabriel Țuțu, a fost demis
Directorul general al companiei Romarm, Gabriel Țuțu, a fost demis

Directorul general al companiei Romarm, Gabriel Țuțu, a fost demis

09 mart. 2023, 14:10,
în Actualitate

Gabriel Țuțu, directorul general al companiei Romarm, a fost demis.

Consiliul de Administrație al companiei Romarm a decis demiterea din funcție a lui Gabriel Țuțu, directorul general al companiei Romarm, începând cu data de 14 martie 2023.

Locul acestuia va fi suplinit de directorul economic al Romarm, potrivit Antena 3 CNN.

Gabriel Țuțu a fost reținut la sfârșitul lunii ianuarie într-un dosar de abuz în serviciu şi trafic de influenţă în legătură cu achiziţia de măşti de protecţie în perioada pandemiei de COVID-19.

Gabriel Țuțu, în concediu de odihnă

Directorul Romarm Gabriel Țuțu, cercetat de DNA sub control judiciar în dosarul măștilor neconforme din spitalele MApN, este în continuare în concediu de odihnă, potrivit ministrului Economiei, Florin Spătaru. El spune că Parchetul „a clarificat statutul juridic” în cazul lui Țuțu și „nu reiese că ar fi incompatibil cu mandatul pe care îl are”.

„Activitatea Romarm continuă. Am solicitat Parchetului General clarificări privind statutul juridic, am primit aceste clarificări. Compania Romarm funcţionează cu o conducere interimară. Doamna director economic are mandat să reprezinte societatea. Consiliul de Administraţie a luat act de răspunsul Parchetului privindu-l pe domnul Ţuţu. Nu s-a întors în activitate, este în continuare în concediu, dar activitatea Romarm continuă”, a declarat marți ministrul Economiei.

El a susținut că din răspunsul transmis de Parchet „nu reiese” că Gabriel Țuțu „ar fi incompatibil cu mandatul pe care îl are”:

„Din această scrisoare nu reiese că ar fi incompatibil cu mandatul pe care îl are, dar noi ne-am asigurat că activitatea Romarm continuă prin această conducere interimară. Domnul Ţuţu nu e prezent în cadrul companiei. I-au fost puse în vedere anumite restricţii”.

Conform acestuia, Ministerul Economiei a început procedurile pentru selecţia Consiliului de Administrație și a directorului general al Romarm, însă procedurile durează „în jur de trei luni de zile”.

„Nivel ridicat de integritate”

De altfel, numele lui Gabriel Țuțu figurează în continuare pe site-ul Romarm ca director general al companiei de stat: „Un manager extrem de motivat și proactiv, cu o experiență solidă în domeniul sistemelor de securitate și siguranță a informației.

Nivelul ridicat de integritate și sprijinul oferit echipei definesc un comportament de leader cu rezultate dovedite în poziția de manager.

10 ani de experiență în Serviciul Român de Informații și 5 ani de securitate comercială, timp în care au fost menținute colaborări prolifice cu mai multe agenții guvernamentale, diplomatice și de informații.

Abilități excelente de management și leadership, cu o experiență dovedită în securitatea și gestionarea riscurilor în medii dificile și cu risc ridicat.

Experiență în managementul companiilor de stat și a instituțiilor guvernamentale”.

La sfârșitul lunii ianuarie, directorul Romarm, Gabriel Ţuţu, şi Alexandru Piţurcă, fiul lui Victor Piţurcă, au fost reținuți în dosarul legat de achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării.

Ulterior, un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, şi a lui Alexandru Piţurcă. Magistratul a dispus ca cei doi să fie plasaţi sub control judiciar, având mai multe interdicţii.

În acelaşi dosar, Victor Piţurcă este cercetat, tot sub control judiciar, pentru cumpărare de influenţă.

Procurorii DNA explică în referatul cu propunerea de arestare a șefului Romarm – document anonimizat obținut de HotNews.ro – cum a dat statul român aproape două milioane de dolari pentru echipamente de producere a măștilor, care s-au stricat după punerea în funcțiune, iar până la urmă nicio mască nu a fost vândută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *