Prima pagină » Eveniment-Social » Directorul de la Medicina Legala are grad fals de conferentiar – FOTO
Directorul de la Medicina Legala are grad fals  de conferentiar - FOTO

Directorul de la Medicina Legala are grad fals de conferentiar – FOTO

23 feb. 2012, 19:45,
Magda Olteanu în Eveniment-Social
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:271467;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Medicul legist Diana Iliescu Bulgaru, director la IML Iasi, figureaza in documentele de la Ministerul Sanatatii cu gradul didactic de conferentiar @ El a precizat ca este cadru didactic asociat la Facultatea de Drept de la Universitatea Cuza, echivalent cu gradul didactic de conferentiar @ Atat decanul facultatii, cat si rectorul universitatii au spus ca dr. Diana Bulgaru nu este conferentiar la UAIC @ Directorul IML nu are grad didactic nici la Universitatea de Medicina

Directorul Institutului de Medicina Legala (IML) Iasi declara in mod nereal ca are gradul didactic de conferentiar la Universitatea Al. I. Cuza. Medicul legist Diana Iliescu Bulgaru este trecuta in documentele oficiale de la Ministerul Sanatatii (MS) cu gradul didactic de conferentiar doctor. In ordinul emis in data de 16 ianaurie 2012, de catre MS, se mentioneaza: „Doamna conf. dr. Bulgaru Iliescu Diana, medic primar medicina legala, se numeste cu delegatie, in functia de director al Institutului de Medicina Legala Iasi, pana la revocarea unilaterala din functie de catre Ministrul Sanatatii sau pana la ocuparea postului prin concurs”.

Medicul legist Diana Bulgaru a fost numit director in locul prof. dr. Vasile Astarastoae, dupa ce Agentia Nationala de Integritate a constatat ca acesta era incompatibil cu functia de rector al Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa Iasi si cea de presedinte al Colegiului Medicilor din Romania. Directorul Institutului de Medicina Legala Iasi a tinut sa precizeze ca este cadru didactic asociat la Universitatea Cuza, iar acest lucru echivaleaza gradul de conferentiar. Pentru a obtine gradul didactic in universitate, dr. Diana Bulgaru trebuia sa fie cadru didactic titular, dar nu are acest statut la Facultatea de Drept. „Eu predau Medicina Legala la Facultatea de Drept de la Universitatea Cuza. Sunt cadru didactic asociat la aceasta facultate, echivalentul gradului de conferentiar. Nu am grad didactic la Universitatea de Medicina”, a declarat, ieri, dr. Diana Bulgaru Iliescu.

Pe de alta parte, atat decanul Facultatii de Drept, cat si rectorul Universitatii Al. I. Cuza au precizat ca medicul legist Diana Bulgaru nu este conferentiar la institutia de invatamant superior. „Doamna preda in cadrul facultatii, dar nu este conferentiar. Noi avem cadre didactice titulare si cadre didactice asociate. Dumneaei are statutul de asociat prin profesie. Gradul de conferentiar sau profesor il confera Ministerul Educatiei. Nu stiu sigur, dar poate doamna suplineste activitatea dintr-un post vacant de conferentiar. Cu aprobarea Senatului se poate face o suplinire pe o activitate care nu are titular, dar asta nu inseamna ca dumneaei are gradul didactic de conferentiar. Cadrul didactic asociat nu are cum sa fie echivalent cu gradul didactic de conferentiar”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, decanul Facultatii de Drept de la Universitatea Cuza.

Rectorul universitatii, prof. univ. Vasile Isan, a precizat ca regulile pentru a obtine gradul didactic de conferentiar sau profesor sunt foarte bine stabilite. „Cadrul didactic asociat nu este echivalent cu gradul didactic de conferentiar. Aici sunt reguli stricte. Universitatea are multi profesori asociati”, a spus rectorul Isan.

Medicul legist Diana Iliescu Bulgaru nu are grad didactic nici in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *