Prima pagină » Actualitate » Directorul CIA susţine că nu sunt dovezi că Vladimir Putin ar avea o instabilitate mintală

Directorul CIA susţine că nu sunt dovezi că Vladimir Putin ar avea o instabilitate mintală

21 iul. 2022, 08:20,
în Actualitate

Directorul CIA a oferit unele declarații despre Vladimir Putin și despre posibilitatea ca liderul de la Kremlin să aibă instabilitate mintală. William Burns susține că nu există dovezi care să ducă la o asemenea concluzie.

Incă de la începutul războiului au apărut numeroase scenarii despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin. S-a vorbit că președintele Rusiei ar avea cancer sau alte boli terminale.

Directorul CIA, despre Vladimir Putin și instabilitate mintală

Nu există informații că Vladimir Putin este instabil sau are o sănătate proastă, a spus directorul CIA. Au existat tot mai multe speculații neconfirmate în presă conform cărora domnul Putin, care împlinește 70 de ani în acest an, ar putea suferi de sănătate, posibil cancer.  Dar William Burns a spus că nu există dovezi care să sugereze acest lucru, glumind că părea „prea sănătos”. Comentariile sale au venit în momentul în care SUA au anunțat că vor furniza Ucrainei mai multe arme cu rază lungă de acțiune. Anterior, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că concentrarea militară a Rusiei în Ucraina nu mai era „doar” estul și a sugerat că strategia Moscovei s-a schimbat după ce Occidentul a furnizat Ucrainei astfel de arme.

„Există o mulțime de zvonuri despre sănătatea președintelui Putin și, din câte putem spune, este prea sănătos”, a spus Burns la Aspen Security Forum din Colorado. Burns, care a servit ca ambasador la Moscova, a spus că îl observă și a avut de-a face cu liderul rus de mai bine de două decenii.

William Burns este director al CIA dar a fost ambasadorul SUA la Moscova

Vladimir Putin este „un mare credincios în control, intimidare și compensare”, iar aceste trăsături s-au întărit în ultimul deceniu, pe măsură ce cercul său de consilieri s-a contractat, a spus șeful CIA.

„Este convins că destinul său ca lider al Rusiei este de a restaura Rusia ca o mare putere. El crede că cheia pentru a face asta este recrearea unei sfere de influență în vecinătatea Rusiei și nu poate face asta fără a controla Ucraina”.

Burns a călătorit la Moscova în noiembrie pentru a avertiza cu privire la consecințele grave pentru invadarea Ucrainei în urma informațiilor colectate de SUA despre planurile Rusiei. Dar directorul CIA a spus că a plecat „mai tulburat decât atunci când am ajuns”.

Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin

Pe de altă parte, medicii au transmis că este aproape imposibil să îți dai seama, din clipuri, dacă starea de sănătate a lui Vladimir Putin are de suferit. De exemplu medicul ieșean, Tudor Ciuhodaru, a transmis faptul că Vladimir Putin poate fi bolnav, dar poate fi și sănătos. Medicul a vorbit despre o posilă leucemie a lui Vladimir Putin subliniind faptul că intervenția este una foarte ușoară și se poate face rapid fără anestezie generală. Ba mai mult, recuperarea pacientului este o procedură la fel de simplă

Dacă vorbim despre leucemie, prima intenție terapeutică este chimioterapia, apoi urmează radioterapia, se ajunge la imunoterapie țintită. Și se poate face, în situațiile limită, în cazurile acute și atunci când este indicat, acel transplant de măduva. Nu este o procedură complicată. Se poate face rapid, fără anestezie generală, doar cu anestezie locală dacă este necesar. Recuperarea pacientului ține exact de ceea ce s-a făcut înainte, și cum sunt monitorizate condițiile de asepsie, de antisepsie, în timpul intervenției, iar pe de altă parte de starea generală a pacientului. (…).

Cele mai multe ipoteze s-au făcut în momentul în care Rusia a serbat ziua națională unde Vladimir Putin a apărut cu o pătură. La acea vreme s-a transmis faptul că liderul de la Kremlin ar fi ”proaspăt” ieșit de pe masa de operație.

Presa internațională a speculat momentul în care Vladimir Putin a apărut cu o pătură la parada de Ziua Națională a Rusiei

Informațiile au fost negate în repetate rânduri de oficialii din Rusia care au transmis faptul că Vladimir Putin este sănătos. Așadar, Vladimir Putin nu are instabilitate mintală, sau alte boli terminate, conform oficialilor din CIA care transmis că nu sunt indicii în acest sens.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`