Prima pagină » Actualitate » Directorul ANPC bate cu pumnul în masă! Am propus retragerea licenței de funcționare pentru un operator
Directorul ANPC bate cu pumnul în masă! Am propus retragerea licenței de funcționare pentru un operator

Directorul ANPC bate cu pumnul în masă! Am propus retragerea licenței de funcționare pentru un operator

14 ian. 2022, 14:32,
în Actualitate

Autorităţile par să înceapă să facă demersuri pentru a descuraja furtul făcut de marii furnizori de energie. Așadar, directorul ANPC, Mihai Culeafă, a oferit o declarație extrem de interesantă. Acesta a menţionat faptul că a propus celor de la ANRE ridicarea licenței de funcţionare pentru un operator care a încălcat legea.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă în care directorul a precizat că amenzile nu îi liniştesc pe furnizori şi că a mai propus aplicarea de amenzi pe procente din cifra de afacere a firmei respective.

Directorul ANPC a propus retragerea licenței de funcționare pentru un operator

Conform datelor existente, Mihai Culeafă, directorul ANPC, a declarat că s-a propus ridicarea licenței de funcționare a unui operator care a făcut mai multe ilegalități. În 2021, același agent a fost amendat cu 50.000 de lei pentru practici nelegale. Totuşi, Culeafă a înaintat propunerea către ANRE care este instituţia abilitată de a lua această măsură:

Vom propune retragerea licenţei de funcţionare pentru că nu au aplicat legea. Acest consumator a fost amendat cu suma de 50.000 de lei anul trecut dar nu a făcut nimic. V-am spus, v-am dat câteva detalii. A fost o propunere de retragere a licenței. Dacă furnizorii nu vor înţelege, atunci aplicăm sancţiuni. Este o propunere la ANRE făcută de noi, dar decizia aparţin celor de la ANRE. La această dată nu avem o cifră exactă că au fost emise milioane de facturi. În momentul de față nu am încheiat controalele la toţi operatorii economici. a conchis directorul ANPC.

Operatorii economici vor fi amendați cu un procent din cifra de afaceri

O altă măsură de combatere a practicilor neloiale este cea în care operatorul economic va fi amendat cu un procent din cifra de afaceri. Mihai Culeafă susține că amenzile nu îi sperie pe agenții economici și că o soluție ar fi punerea în practică a amenzilor pe cifra de afacere:

(…) Este vorba despre Electrica Furnizare, care are peste 3 milioane de consumatori. Această companie, până la 31 ianuarie va recalcula toate facturile neconforme şi va aduce toate facturile la nivelul legal. Nu vor fi deconectaţi sau penalizaţi consumatorii. Ca şi perioadă de sesizare avem între 5 şi 15 zile. De amenzi nu sunt speriaţi furnizorii. Propun să aplicăm amenzi pe procentul de afacere. Sunt de acord, furnizorul trebuie să aibă profit, dar nu este de acord ca unii dintre operatori să-şi clădească fericirea pe nefericirea clienţilor. a menționat directorul ANPC.

Tot în cadrul conferinței, directorul a vobit și despre faptul că un operator economic va reface facturile emise greșit fără să penalizeze consumatorii și fără a-i debranșa pe aceștia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *