Prima pagină » Eveniment-Social » Directorii unităților de învățământ din Iași se pot înscrie la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024 până pe 15 iulie. Câștigătorul va primi suma de 3.500 de euro
Directorii unităților de învățământ din Iași se pot înscrie la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024 până pe 15 iulie. Câștigătorul va primi suma de 3.500 de euro

Directorii unităților de învățământ din Iași se pot înscrie la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024 până pe 15 iulie. Câștigătorul va primi suma de 3.500 de euro

11 iul. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Asociația pentru Valori în Educație (AVE) prelungește înscrierile pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024. Directorii și directorii adjuncți din liceele, școlile și grădinițele publice din județul Iași mai pot completa formularul de înscriere până pe 15 iulie 2024.

Până în data de 15 iulie, directorii școlilor din Iași se pot înscrie pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024

Formularul este disponibil online. Sunt eligibili pentru înscriere toți directorii și directorii adjuncți în funcție în anul școlar 2023-2024, mai puțin cei care au fost premiați la edițiile anterioare ale galei. De asemenea, oricine cunoaște un director de școală cu rezultate extraordinare îl poate recomanda pentru înscriere prin completarea unui formular online.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului reprezintă ocazia de a demonstra că directorul de școală este un vector de schimbare care oferă un impuls vital comunității educaționale, fiind și o sursă de inspirație pentru alții. Cu fiecare ediție a galei, AVE facilitează parteneriate între școli, companii și ONG-uri și amplifică impactul educației în viața fiecăruia, dincolo de spațiul imediat al unității de învățământ.

„Efectele acestui eveniment prin care celebrăm și premiem, iată, pentru a opta oară consecutiv, Directorii Anului se resimt, în primul rând, la nivelul comunităților. Directorii de școală finaliști și premianți au devenit modele de inspirație, iar ideile lor au călătorit dincolo de sălile de clasă, influențând practici la nivel local, regional sau național. Putem spune azi cu certitudine că prin etalarea realizărilor și punerea în prim-plan, de-a lungul timpului, a directorilor de școală cu rezultate vizibile se produc schimbări semnificative în educație, de tip butterfly effect, la toate nivelele, prin implicarea diferiților actori din societate”, spune Andreea Nistor, director executiv AVE.

Decernarea premiilor celei de-a opta ediții a galei va avea loc pe 24 octombrie, la Opera Națională București, când vor fi premiați patru directori pentru categoriile Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse, precum și pentru marele premiu, Directorul Anului 2024.

Câștigătorul va primi suma de 3.500 de euro

Categoria Inovare aduce în prim-plan realizări care au dus la deblocarea unor procese care au implicat actori din afara școlii pentru îndeplinirea obiectivelor, care au avut în vedere utilizarea tehnologiei sau a elementelor de inovare pentru învățare vizibilă la elevi. Categoria Antreprenoriat vizează competențe demonstrate în gestionarea resurselor și a bugetului, în identificarea și atragerea de venituri suplimentare, dar și abilitatea de a vedea oportunități acolo unde au existat provocări. Titlul de Directorul Anului 2024 se acordă unuia dintre finaliștii primelor trei categorii de premii, care depășește nivelul așteptat al unei categorii și îndeplinește criterii transversale: are o viziune clară asupra direcției în care conduce unitatea de învățământ, dă dovadă de creativitate, abilități de comunicare și negociere, reziliență în fața provocărilor, este un lider inspirațional, știe să își motiveze echipa și să creeze un mediu de învățare bun pentru adulți și elevi.

Directorii se pot înscrie prin completarea unui formular disponibil online la maximum două categorii de premii din cele trei (Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse). Fiecare director înscris este luat automat în considerare și pentru marele premiu, Directorul Anului 2024.

Premiul acordat fiecărei categorii va fi de 3.500 de euro, sumă ce are ca scop susținerea directorilor în proiectele pe care le au în derulare în cadrul școlii sau pentru a demara unul nou.

Selecția și jurizarea pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului se face mai multe etape. Noutatea acestui an o reprezintă introducerea unei etape de jurizare la nivel regional, astfel că vor avea loc patru jurizări de acest tip, în funcție de împărțirea geografică. Fiecare regiune va trimite în etapa de la București câte trei câștigători pentru categoriile Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului are ca scop recunoașterea și sprijinirea directorilor de școală care prin inițiativele și proiectele derulate au impact în viața elevilor, subliniind rolul lor esențial în procesul educațional ale cărui efecte determină, pe termen scurt și lung, toate palierele economice și sociale.

Comentarii
  • As propune pentru marele premiu doamnele de acum foste director de la scoala garabet ibraileanu tgfrumos, dupa marea isprava de frauda la evaluarea nationala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *