Prima pagină » Economic Local » Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, acțiuni de verificare a comercializării legumelor și fructelor proaspete
Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, acțiuni de verificare a comercializării legumelor și fructelor proaspete

Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, acțiuni de verificare a comercializării legumelor și fructelor proaspete

13 dec. 2021, 14:26,
în Economic Local

Verificarea modului de respectare a legislației specifice din domeniul comercializării legumelor și fructelor proaspete, provenite din producția autohtonă sau/și import.

Având în vedere specificul lunii decembrie, reprezentat de sărbătorile religioase de iarnă și trecerea în noul an calendaristic, când volumul vânzărilor de legume și fructe proaspete înregistrează o creștere semnificativă, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași intensifică acțiunile de control în domeniul legumelor și fructelor proaspete.

Astfel vor fi supuse controlului de conformitate loturile de legume și fructe comercializate în rețelele de tip en-detail/cash&carry, o importanță deosebită urmând a fi acordată legumelor foarte căutate de consumatori în această perioadă.

În acest weekend au fost verificați trei operatori economici din județul și municipiul Iași, la care s-au găsit neconformități în ceea ce privește etichetarea, dar și la documentele fiscale care erau fără informații privind clasa de calitate.

Aceste verificări vor continua în următoarea perioadă în tot județul Iași pentru a avea siguranța că fructele și legumele care ajung pe masa ieșenilor sunt de cea mai bună calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *