Prima pagină » National » Direcţia Naţională Anticorupţie a descins la Apele Române
Direcţia Naţională Anticorupţie a descins la Apele Române

Direcţia Naţională Anticorupţie a descins la Apele Române

03 feb. 2021, 12:22,
Elena Nicoleta BUJOR în National

Direcţia Naţională Anticorupţie a descins astăzi, 3 februarie 2021, la sediul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, după ce în spaţiul public au apărut informaţii referitoare la numirile unor angajaţi ai instituţiei.

De asemenea, premierul României, Florin Vasile Cîţu, a cerut verificări la Apele Române și a menționat că va trimite Corpul de Control al prim-ministrului.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, am cerut Corpului de control al prim-ministrului să investigheze situaţia de la Apele Române”, a menționat Florin Cîțu.

Rezultatele anchetei vor fi cunoscute peste câteva zile.

Alte percheziţii au avut loc în Bucureşti

Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat miercuri 3 februarie 2021, nu mai puţin de 5 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov. Descinderile au avut loc în contextul în care este deschis un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.La această oră, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 5 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

„Se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, abuz în serviciu și fals în declarații, toate în legătură cu achiziționarea de către o companie națională de măști medicale în perioada stării de urgență. În același timp, se va pune în aplicare un mandat de aducere emis pe numele unei persoane. Persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție, în vederea aducerii la cunoștință a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și audierii acesteia, pentru clarificarea situației de fapt. La acțiune, participă polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale și de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică”, au declarat reprezentanții Poliției Române.

Potrivit unor surse persoana audiată de polițiști este fostul director al companiei UNIFARM, Adrian Ionel.

Adrian Ionel este vizat în alte două dosare penale

Fostul director al companiei UNIFARM, Adrian Ionel, este implicat în alte două dosare penale coordonate de către Direcția Națională Anticorupție, ambele în legătură cu achiziționarea unor produse medicale.

În data de 4 decembrie 2019, DNA a anunțat că Adrian Ionel a fost plasat sub control judiciar într-un dosar legat de activitatea acestuia la UNIFARM, în care este acuzat că în 15 martie 2020 a încheiat un contract de 4.5 milioane de lei cu o firmă pentru măști chirurgicale și după doar două zile a plătit 3,6 milioane de lei, fără ca firma să fi livrat vreo mască

„La data încheierii contractului, societatea comercială nu era avizată de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România pentru importul/distribuţia „măştilor chirurgicale cu trei pliuri”. Ulterior, la doar două zile de la încheierea contractului, directorul general al Companiei Naţionale Unifarm SA ar fi decontat către firma respectivă suma de 3.599.988 lei, reprezentând un avans din valoarea contractului încheiat în condiţiile de mai sus. Până în prezent societatea comercială nu a livrat nicio mască, iar după denunţarea contractului aceasta nu a returnat nici suma primită drept avans”, se arată într-un comunicat DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *