Prima pagină » Local » Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Iași: 8.788 de cereri procesate de la ridicarea stării de urgență
Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Iași: 8.788 de cereri procesate de la ridicarea stării de urgență

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Iași: 8.788 de cereri procesate de la ridicarea stării de urgență

26 iun. 2020, 16:29,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Iași a transmis vineri, 26 iunie 2020, faptul că de la reluarea fără restricții a activității (18.05.2020) la Serviciul de evidență a persoanelor s-au procesat 8.788 cereri din care 7.888 pentru un nou act de identitate, 228 pentru cărți de identitate provizorii și 672 pentru stabilirea reședinței.

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor Iași. Câte cereri s-au procesat de la ridicarea stării de urgenţă

Serviciul de evidență a persoanelor s-au procesat 8.788 cereri din care 7.888 pentru un nou act de identitate, 228 pentru cărți de identitate provizorii și 672 pentru stabilirea reședinței. Din total, 1.023 de cereri au fost preluate direct în comunele arondate prin intermediul stației mobile.

Principalele motive pentru care a fost solicitat un nou act de identitate au fost expirarea termenului de valabilitate (4.789), schimbarea domiciliului, împlinirea vârstei de 14 ani sau pierdere.

„În vederea respectării măsurilor prevenire a îmbolnăvirii cu Sars CoV-2, depunerea cererilor la Serviciul de evidență a persoanelor se poate face doar pe bază de programare on-line direct pe site-ul www.dlep-iasi.ro sau telefonic la nr. 0747.227.968, între orele 08:30-10:30, doar pentru ziua în curs. Nu se mai eliberează bonuri de ordine. Săptămânal punem la dispoziția cetățenilor 2.101 intervale pentru programări la cele 7 birouri disponibile. În această perioadă am înregistrat și o creștere cu 500% a plăților electronice prin cele 2 metode alternative, SMS și on-line pe platforma ghişeul.ro.”, a transmis Marius Bodoga, director executiv DLEP Iași.

Directorul DLEP Iași recomandă cetățenilor să citească informațiile afișate pe site, să listeze cererea față-verso și să prezinte documentele în original și fotocopie. Accesul în incintă se face doar cu 10 minute înainte de ora programată. Termenul de eliberare este de maxim 10 zile lucrătoare, dacă nu sunt necesare verificări suplimentare, iar audiențele se desfășoară prin e-mail la adresa evp@dlep-iasi.ro.

Eliberarea actelor de identitate se face fără programare prealabilă

Programul de lucru cu publicul (primiri/eliberări/casierie)

Luni, Marți, Miercuri 08.30-16.00,

Joi 08.30-12.30 / 14.30-18.30,

Vineri 08.30-13.30, zilnic fiind alocate și pauze de dezinfecție.

„Reamintim că actele de identitate care au expirat în perioada 01.03-14.05.2020 rămân valabile, pe teritoriul României, încă 90 de zile, până pe data de 12.08.2020 iar cele care expiră pe perioada stării de ALERTĂ rămân valabile, pe teritoriul României, pe durata stării de alertă și încă 90 de zile de la încetarea acestei stări.”, potrivit sursei citate.

Proiect al DLEP: facilitare obținere viză de reședință

Direcția Locală de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași a demarat o nouă campanie printre cei care locuiesc în căminele universităților și liceelor din municipiu. Reprezentanții DLEP Iași au arătat că cei care doresc să obțină vize de reședință pot solicita acest lucru mult mai ușor.

„În municipiul Iași se află peste 55 de unități de cazare în comun, majoritatea fiind cămine ale liceelor și universităților. Având în vedere numărul mare de vize de reședință eliberate anual, de la începutul anului 2020, persoanele care solicită stabilirea reședinței pot depune cererea și pe baza bonului de ordine cu litera R, având prioritate la Biroul nr. 3”, a spus Marius-Constantin Bodoga, directorul executiv al DLEP Iași.

Acesta a explicat și pașii pe care un solicitant trebuie să-i parcurgă.

„Pentru înscrierea mențiunii de stabilire a reședinței în actul de identitate, persoana interesată se adresează serviciului de evidență a persoanelor pe raza căruia locuiește temporar, completând în acest sens cererea pentru înscrierea în actul de identitate a mențiunii privind stabilirea reședinței, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 19, la care anexează o serie de documente”, a mai spus Marius Bodoga.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`