Prima pagină » Eveniment-Social » Direcția de Sănătate Publică Iași face investiții majore în digitalizare! Banii au fost obținuți din PNRR
Direcția de Sănătate Publică Iași face investiții majore în digitalizare! Banii au fost obținuți din PNRR

Direcția de Sănătate Publică Iași face investiții majore în digitalizare! Banii au fost obținuți din PNRR

28 aug. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Eveniment-Social

Direcția de Sănătate Publică Iași face investiții în digitalizare. Investiția se face în cadrul proiectului „SMART SĂNĂTATE: DEZVOLTAREA CAPACITĂȚILOR DIGITALE ALE DIRECȚIEI DE SĂNĂTATE PUBLICĂ IAȘI”. Valoarea totală a proiectului este: 2.953.137,23 lei, din care valoarea finanțării PNRR de 2.481.627,92 lei.

Direcția de Sănătate Publică Iași investește aproape 3 milioane de lei în digitalizare

Direcția de Sănătate Publică Iași face investiții în digitalizare. Investiția are drept scop optimizarea proceselor administrative, crearea unui sistem integrat de eHealth și telemedicină, și asigurarea de cursuri de formare profesională pentru angajați în vederea utilizării noilor aplicații informatice.

„Direcția de Sănătate Publică Iași, în calitate de beneficiar, anunță demararea proiectului cu denumirea: «SMART SĂNĂTATE: DEZVOLTAREA CAPACITĂȚILOR DIGITALE ALE DIRECȚIEI DE SĂNĂTATE PUBLICĂ IAȘI», proiect finanțat din Planul Național de Redresare și Reziliență al României, în cadrul Componentei 7 Cod Apel: MS – 732 aferent I3.2 – Apel Necompetitiv, Pilonul II – Transformare digitală, Investiția: I3. Realizarea sistemului de eHealth și telemedicină, PNRR/2022/C7/MS – Investiția specifică I3.2, Digitalizarea instituțiilor cu atribuții în domeniul sanitar, aflate în subordinea Ministerului Sănătății. Contract de finanțare: nr.1375/88/13.2/12/04.2024, înreg. DSP Iași nr.4837/19.04.2024. Obiectivul proiectului: Obiectivele generale ale proiectului: 1. Optimizarea proceselor administrative; 2. Sistem integrat de eHealth și telemedicină; 3. Securitatea datelor și confidențialitatea; 4. Parteneriate și colaborări digitale; 5. Cursuri de formare profesională pentru angajați în vederea utilizării noilor aplicații informatice.

Obiectivele specifice ale proiectului: Componenta 1: Îmbunătățirea/dezvoltarea rețelelor de comunicații și a infrastructurii IT/hardware la nivelul instituției cu următoarele componente; Componenta 2: Implementarea și/sau îmbunătățirea software-ului non-clinic și a interoperabilității. Valoarea totală a proiectului este: 2.953.137,23 RON, din care valoarea finanțării PNRR de 2.481.627,92 RON și TVA aferent de 471.509,31 RON. Perioada proiectului: Data începerii: 19.04.2024. Data finalizării: 30.09.2025”, au transmis reprezentanții Direcției pentru Sănătate Publică Iași.

Trei spitale din Iași vor beneficia de fonduri de 48 de milioane de lei din PNRR pentru modernizare, extindere și dotare

Ministerul Sănătății anunță investiții în valoare de 48.445.935 de lei din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru modernizarea și extinderea serviciilor medicale în trei spitale din Iași: Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași, Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași și Institutul Regional de Oncologie Iași. „Peste 48 de milioane de lei vor fi distribuiți pentru modernizarea, extinderea și dotarea a trei unități spitalicești, asigurând accesul la servicii medicale calitative în regim ambulatoriu”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății.

Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași investește aproape 300.000 de lei în achiziția de mobilier medical. Achiziția are loc în cadrul proiectului „Lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și dotare Ambulatoriu Integrat al Institutului de Psihiatrie «Socola» Iași”, finanțat prin „PNRR/2022/C12/MS/I1.3 – I1.3, Unități de asistență medicală ambulatorie.  Astfel, pe data de 5 septembrie 2024, ora 15:00, este programată licitația pentru furnizarea unui număr de 12 loturi de mobilier medical.

„Obiectul contractului, ce se dorește a fi încheiat, îl reprezintă achiziția de echipamente medicale în cadrul proiectului «Lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și dotare Ambulatoriu Integrat al Institutului de Psihiatrie, «Socola» Iași. Prin această investiție, parte din proiectul menționat în cadrul «PNRR/2022/C12/MS/I1.3 – I1.3 Unități de asistență medicală ambulatorie», se dorește ridicarea nivelului serviciilor medicale oferite de Institutul de Psihiatrie «Socola»”, se arată în descrierea din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *