Prima pagină » Local » Direcția de Sănătate Publică Iași angajează medici și asistenți medicali fără concurs
Direcția de Sănătate Publică Iași angajează medici și asistenți medicali fără concurs

Direcția de Sănătate Publică Iași angajează medici și asistenți medicali fără concurs

29 iul. 2020, 12:29,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Direcția de Sănătate Publică Iași a transmis, miercuri, că va angaja medici și asistenți medicali fără organizarea unui concurs. Această decizie vine ăn contextul actual al prelungirii stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020. DSP Iași pune la dispoziție 5 posturi de medici, 15 posturi de asistenți medicali generaliști sau igienă.

Direcția de Sănătate Publică Iași angajează cadre medicale fără concurs

Miercuri, 29 iulie 2020, DSP Iași anunță că va angaja 20 de cadre medicale fără concurs. Hotărârea vine în contextul actual al prevenirii și combaterii efectelor pandemiei cu noul coronavirus pe teritoriul României.

„În baza prevederilor Ordinului Ministerului Sănătăţii nr.905/26.05.2020 pentru aprobarea Metodologiei privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante său temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii şi unităţilor aflate în subordinea, coordonarea şi sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, inclusiv funcţiile publice de execuţie şi conducere, pe perioadă determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, conform art.11 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi art.1 din Hotărârea Guvernului nr.553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.”, potrivit DSP Iași.

Pe ce perioadă se face angajarea

Direcția de Sănătate Publică a județului Iași menționează că procedura de angajare se face pentru o perioadă determinată, fără concurs. Instituția are ca cerințe vechime de minimum un an, dovedită cu carnetul de muncă sau adeverință care atestă această vechime. Turele vor fi în regim de 12 cu 24 ore.

„Se demarează procedura de angajare pe perioadă determinată, fără concurs, pe perioada stării de alertă, personal contractual, cu încetare de drept a contractului individual de muncă în cel mult 30 de zile de la data încetării stării de alertă, după cum urmează:

– 5 posturi de medici, la Compartimentul supraveghere epidemiologică şi control boli transmisibile, cu drept de liberă practică sau competente limitate;

– 6 posturi de asistenţi medicali generalişti sau igienă, cu şcoala postliceală sanitara, cu studii superioare sau studii superioare de scurtă durată, VECHIME MINIM 1 AN ca asistent medical (vechime dovedită cu carnetul de muncă sau după caz cu adeverinţe care atestă vechimea în muncă şi în specialitate), la Compartimentul supraveghere epidemiologică şi control boli transmisibile – punct de lucru Vama Sculeni, cu organizarea timpului de muncă în ture, în regim de 12 cu 24 ore, reprezentare Direcţia de Sănătate Publică Iaşi;

– 9 posturi de asistenţi medicali generalişti sau igienă, cu şcoala postliceală sanitara, cu studii superioare sau studii superioare de scurtă durată, VECHIME MINIM 1 AN ca asistent medical (vechime dovedită cu carnetul de muncă sau după caz cu adeverinţe care atestă vechimea în muncă şi în specialitate), la Compartimentul supraveghere epidemiologică şi control boli transmisibile, suport activităţi de epidemiologie.”, potrivit sursei citate.

Dosarele vor fi trimise electronic

La înscrierea pentru angajarea pe posturile de medici candidaţii vor trimite dosarele electronic până la data de 29 iulie 2020, orele 16,00, prin e-mail, în format jpg sau pdf, într-un singur mesaj, pe adresa dsp99@dspiasi.ro, iar la subiectul mesajului se va scrie “dosar concurs medic şi numele persoanei”.

„La înscrierea pentru angajarea pe posturile de asistenţi medicali cu şcoala postliceală sanitara (absolvenţi ai şcolii postliceale sanitare în specialitatea asistent medical generalist sau igienă, sau să deţină diploma de studii postliceale prin echivalare conform H.G. nr.797/1997, privind echivalarea studiilor absolvenţilor liceelor sanitare, promoţiile 1976-1994 inclusiv, cu nivelul studiilor postliceale sanitare), studii superioare de scurtă durată sau studii superioare de lungă durată, specialitatea asistent medical generalist şi igienă, candidaţii vor trimite dosarele electronic, până la data de 29 iulie 2020, orele 16,00, prin e-mail, în format jpg sau pdf, într-un singur mesaj, pe adresa dsp99@dspiasi.ro, iar la subiectul mesajului se va scrie“dosar concurs asistent medical, numele persoanei şi postul pentru care doreşte să concureze”.”, se arată în comunicatul transmis de DSP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`