Prima pagină » Actualitate » Diplomele la control! Cum stau cu studiile, candidații la alegerile prezidențiale: Marcel Ciolacu, Mircea Geoană, Elena Lasconi, George Simion și Nicolae Ciucă?

Diplomele la control! Cum stau cu studiile, candidații la alegerile prezidențiale: Marcel Ciolacu, Mircea Geoană, Elena Lasconi, George Simion și Nicolae Ciucă?

11 sept. 2024, 12:41,
în Actualitate

Diplomele candidaților la alegerile prezidențiale, sub lupa publicului de luni bune, au generat controverse aprinse. De la acuzații de plagiat până la suspiciuni de fals, aproape fiecare candidat a fost implicat într-o dispută legată de studiile sale.

BZI.RO prezintă un material care oferă o sinteză a calificărilor academice deținute de principalii candidați la prezidențiale. Majoritatea canditaților au probleme în a putea să poarte un dialog, iar acest lucru sublinează nivelul slab de pregătire.

Marcel Ciolacu (PSD) a avut media 7.03 la Bacalaureat

Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegerile prezidențiale și omul care, potrivit sondajelor, ar avea prima șansă să acceadă în turul II, a fost luat în vizor în contextul în care unele voci au declarat că acesta nu are Bacalaureatul luat. Eugen Teodorovici a lansat în spațiul public ideea aceasta spunând că liderul social democrat nu are ce diplomă de Bacalaureat să arate.

Presa a vuit despre această informație și a pus presiune pe organele abilitate pentru a arăta diploma de Bacalaureat. Jurnaliștii de la Record au stat de vorbă cu o fostă profesoare a social democratului care a declarat că Marcel Ciolacu a fost cel mult un elev mediocru.

În replică, Ciolacu le-a declarat recent jurnalilștilor că are Bacalaureatul luat cu o medie de 7.03. De altfel, Marcel Ciolacu nu se poate lăuda cu un trecut academic excelent. Acesta a făcut o universitate slab cotată și singurul lui succes pe care l-a avut a fost momentul în care și-a deschis o covrigărie în Buzău, iar din primii bani ”și-a închis cu termopane balconul”.

Mircea Geoană și-a plagiat lucrarea de doctorat

CV-ul lui Mircea Geoană este unul un pic mai cuprinzător. Canidatul independent la alegerile prezidențiale ar fi terminat Facultatea de Mecanică de la Institutul Politehnic București, iar ulterior s-a înscris la Facultatea de Drept. Are mai multe cursuri la universități internaționale. În 1996 a devenit cel mai tânăr ambasador al României în SUA, iar numeroase voci susțin că doar oamenii sistemului ar putea avea parte de o asemenea susținere. De altfel, este evident acest aspect pentru că este știut faptul că oamenii sistemului sunt împinși în funcții publice.

În legătură cu doctoratul acestuia, jurnalista Emilia Șercan a dovedit faptul că este un plagiat grosolan. Sunt numeroase pasaje copiate și însușite de cel care se vrea a fi președintele independent al României. La nivel politic, Mircea Geoană a avut legături cu numeroase personaje dubioase, infractori dovediți care au făcut pușcărie. Printre ei îi enumerăm pe Sorin Ovidiu Vântu, cumnatul său Ionuţ Costea care în prezent este fugar și care a fost condamnat definitiv de o instanță din România la 6 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită. Așadar, deși se vrea președinte, trecutul întunecat al lui Mircea Geoană este evident.

Nicolae Ciucă (PNL), marele erou de la Nassiriya a refuzat să-și ajute colegii prinși în ambuscadă

Nicolae Ciucă, general al Armatei Române a fost considerat până puțin timp în urmă marele erou de la Nassiriya. Realitatea este una care nu-l avantajează pe liderul PNL și candidatul formațiunii politice la alegerile prezidențiale. Mai multe materiale și declarații ale oamenilor direct implicați în conflict au explicat faptul că generalul nu prea a fost erou, ba mai mult nici nu a vrut să intervină când colegii români au fost prinși într-o ambuscadă având viețile puse în pericol.

Una peste alta, revenind la subiectul articolului, Nicolae Ciucă este acuzat că și-a plagiat lucrarea de doctorat:

”Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138.
Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.” explica Emilia Șercan.

Nicolae Ciucă lucrează intens la imaginea sa de prezidențiabil, dar se poate observa cu ochiul liber că are mari dificultăți în exprimare.

Elena Lasconi (USR), o studentă mediocră ce a terminat Universitatea Ecologică din Deva

Recent, în spatiul public au apărut detalii despre studiile Elenei Lasconi, candidat USR la alegerile prezidențiale. Fosta vedetă PRO TV a fost o studentă mediocră terminând una dintre cele mai slabe cotate universități din România. Este vorba despre Universitatea Ecologică din Deva, iar notele pe care aceasta le-a avut nu o avantajează deloc. Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, lucru pe care l-a ținut secret. Lasconi a terminat una din cele mai slabe Universități de la acea vreme, iar în 3 ani de studiu a avut media generală sub 7. La foarte multe materii a trecut cu media 5.

Anul I – 6,92
Anul II – 6.40
Anul III – 6,53
Anul IV – 6,92.

George Simion (AUR) a luat 9,69 la Bacalaureat

George Simion pare, de departe, cel mai bine cotat dintre toți cei care s-au înscris în cursa pentru Cotroceni în ceea ce privește situația academică. Acesta este absolvent al unuia dintre cele mai bune licee din țară, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din București și a avut o medie de 9,69 la Bacalaureat. Ulterior a urmat cursurile Facultății de Administrație și Afaceri din cadrul Universității din București, iar după acest lucru s-a înscris la mater la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași, având ca temă de cercetare ,,Crimele comunismului’’.

” Sunt absolvent, în anul 2005, al Colegiului Național ,,Gheorghe Lazăr’’ din București, unul dintre cele mai bune din țară. Nu că o spun eu, dar o dovedesc statisticile oficiale. Am obținut la examenul de Bacalaureat nota 10 la proba orală la Limba și Literatura Română, tot 10 la proba orală la Limba Franceză, în timp ce la probele scrise am avut următoarele note: Limba și Literatura Română, nota 9, la Istoria Românilor nota 9.55, iar la Limba Engleză, nota 9.60. La Educație Fizică am primit nota 10.” explica în urmă cu câteva luni George Simion, președinte AUR și candidat la alegerile prezidențiale.

În concluzie vedem faptul că majoritatea candidaților pentru alegerile prezidențiale au mari lacune în ceea ce privește nivelul de studii pe care îl au dar și notele luate de aceștia. Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Elena Lasconi, George Simion, sunt principalii favoriți la alegerile prezidențiale. Alegătorii, înainte de a vota, trebuie să facă un research pentru a vedea cine este cel mai potrivit pentru cea mai înaltă funcție în stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`