Prima pagină » National » Diplome de bacalaureat la vanzare
Diplome de bacalaureat la vanzare

Diplome de bacalaureat la vanzare

11 aug. 2011, 13:30,
Echipa BZI.ro, în National
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:233607;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}
Rezultatele dezastroase de la bacalaureat au dus la explozia cererii pentru diplomelor false de bac. Acesta este motivul pentru care site-urile de mica publicitate s-au umplut cu anunturi de tipul „cumpar urgent diploma de bacalaureat”. Doritorii ofera 400-500 de euro sau chiar 1000 de euro, potrivit Realitatea TV.
„Vreau sa le transmit celor care vor sa cumpere ca aceste diplome nu au valoare. Pacat de timpul si bani lor. Oricand se poate face distinctia intre diploma falsa si diploma adevarata. Toate diplomele pe care scrie ministerul educatiei sunt tiparite la imprimeria bancii nationale, in acelasi conditii cu orice hartie de valoare. E o hartie speciala si fiecare diploama are 13 elemente de securitate. Diploma e verificata de secretara apoi  mai trece prin mana comisiei de admitere. E imposibil sa nu sesizezi un fals de diploma. Cand avem suspiciune primul lucru pe care il facem cautam liceul si ne interesam daca a fost elev acolo, a fost inscris in registrul matricol si diploma e ok”, a declarat Ecaterina Andronescu, rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti.
Exista si oferte. Un vanzator se lauda ca face rost de diplome care au stampile autentice. Plata se face prin mandat electronic, iar livrarea hartiei false se face in doua zile.
Cei care cumpara sau vand documentele false risca trei ani de inchisoase pentru fals si uz de fals.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *