Prima pagină » Titlurile zilei » Dintr-o tânără frumoasă și plină de viață, Ancuța a ajuns să fie țintuită la pat, după un accident rutier! Statul o umilește cu pensie de doar 110 lei:  „Depinde în totalitate de mine”

Dintr-o tânără frumoasă și plină de viață, Ancuța a ajuns să fie țintuită la pat, după un accident rutier! Statul o umilește cu pensie de doar 110 lei:  „Depinde în totalitate de mine”

18 oct. 2024, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Ancuţa Pântea, o ingineră în vârstă de 24 de ani, a ajuns, dintr-o tânără frumoasă și plină de viață, să fie țintuită la pat. Totul s-a întâmplat din cauza unui accident rutier, petrecut în data de 27 octombrie 2023.

Un accident rutier a țintuit-o pe Ancuţa Pântea la pat

Tânăra este originară din Vaslui, a studiat la Facultatea de Construcții și Instalații din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași și era ingineră în cadrul unei firme din Iași, atunci când, în drum spre Sibiu, a fost implicată într-un accident rutier. Accidentul în care a fost implicată Ancuța Pântea a avut loc în data de 27 octombrie 2023, în apropiere de Brașov. Tânăra era singură în autoturism, în momentul producerii accidentului rutier. Cu ultimele forțe, fata a apelat la 112, însă, când a fost preluată de echipajul SMURD, era deja în comă. Deși a ieșit din comă după 2 luni și jumătate, Ancuța mai are de parcurs un drum lung până la recuperare.

„Da, și-a revenit din comă, dar are momente, când e bine, dar acum sunt internată cu ea la spital. Vorbește, dar are și multe momente în care are pierderi de memorie. Câteodată uită că eu sunt mama ei, zice că sunt o prietenă. Zice că nu o caută nimeni, dar, de fapt, ea vorbește și cu tatăl ei și cu frații. Partea dreaptă nu o poate mișca. Trebuie să facem multă recuperare, dar nu reușim, pentru că atunci când începe să facă un pic de recuperare, deja îi vine rău și ajungem din nou la urgențe. Mai face și crize de epilepsie. Înainte de accident nu avea niciun fel de probleme. Acum i-au montat un stent la rinichi, pentru că avea o pietricică, iar de la asta a făcut o infecție urinară de nu mai scapă de ea. Nici nu mai știu câte tratamente am făcut. Am fost și la Floreasca, au zis că analizele sunt foarte bune, nu are nevoie de internare. Am fost și la Pantelimon, tot așa, la urgențe, că îi era rău”, a declarat Rodica Pântea, mama tinerei.

Tânăra are o pensie de doar 110 lei: „E atât de mică pentru că nu a cotizat, dar copilul ăsta trebuia să cotizeze de la grădiniță?”

În prezent, Ancuța este dependentă în totalitate de mama sa. Deși este conștientă, tânăra nu-și amintește nimic legat de accidentul rutier și nici nu-și poate mișca partea dreaptă a corpului. Tânăra primește o pensie de doar 110 lei, sumă care nu-i ajunge nici măcar pentru scutecele de care are nevoie. Reporterii BZI au prezentat într-o ediție anterioară ce părere au parlamentarii din Iași despre faptul că o persoană cu handicap mediu are o indemnizație de doar 64 de lei lunar.

„A fost pensionată pe caz de boală, dacă depinde în totalitate de mine. A primit 110 lei, atât e în decizia de pensionare. Pensia e atât de mică pentru că nu a cotizat, dar copilul ăsta trebuia să cotizeze de la grădiniță? A lucrat 1 an și 11 luni înainte de accident. Eu dau o grămadă de bani numai pe scutece, pe păturici, pe tratamente. Am cumpărat medicamente de sute de milioane, dar ei nu gândesc. Am plătit terapeuți la București, 250 de lei pentru o jumătate de oră. Trebuie să ajungem la sfârșitul lui noiembrie la București, la Neurochirurgie, pentru o operație. Aș vrea să găsesc un medic în Iași și nu m-aș mai duce la București. Și pentru recuperare, vreau să găsesc să facă tot în Iași. Simte partea dreaptă, dar nu o poate mișca. Am făcut exerciții cu ea și a încercat să ridice mâna dreaptă până la guriță, dar a scăpat-o. E un semn bun. A stat 2 luni și jumătate în comă. Noroc că a mai donat lumea, că altfel, de unde să avem atât bănet? Eu aș spera să pot să-i schimb și stentul la Iași. Nu-și amintește nimic din accident, întreabă mereu de ce e așa, că își dorește viața ei de dinainte de accident. Plânge, mereu e tristă”, a declarat mama Ancuței Pântea.

Persoanele care doresc să o ajute pe Ancuța Pântea, tânăra ingineră care a fost țintuită la pat în urma unui accident rutier grav, pot dona orice sumă de bani în conturile:

RON: RO77BTRLRONCRT0P80480501
EURO: RO77BTRLRONCRT0P80480501
(Cod swift/BIC: BTRLRO22)
Revolut: 0740 010 595
Beneficiar: Rodica Pântea

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024