Prima pagină » Local » Dinți ficși într-o singură zi, fără niciun fel de riscuri! Dr. Dragoș Daniel Acatrinei: „După o experiență de 10 ani în domeniu, pot spune că această intervenție este de succes!”

Dinți ficși într-o singură zi, fără niciun fel de riscuri! Dr. Dragoș Daniel Acatrinei: „După o experiență de 10 ani în domeniu, pot spune că această intervenție este de succes!”

24 nov. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Local

În ultima perioadă, pe piața stomatologică din România a luat amploare fenomenul dinților ficși într-o singură zi. De 10 ani, dr. Dragoș Daniel Acatrinei realizează acest tip de tratament, fiind primul medic din zona Moldovei care a făcut o asemenea intervenție. Tratamentul cu implant dentar într-o zi poartă multiple denumiri, fiind cunoscut drept implant dentar fast and fixed bredent sau all on 4 sau all on 6

Tehnologia revoluționară fast & fixed a fost creată de compania germană Bredent, ce are o experiență de 40 de ani în conceperea și realizarea de produse și tehnici inovative în stomatologie. Tehnologia fast & fixed este o metodă de tratament, care oferă soluții rapide. Acest sistem de implanturi se adresează pacienților care își doresc schimbări majore din punct de vedere funcțional și estetic. Astfel, pot apela la lucrări dentare fixe, sprijinite pe un număr minim de 4 sau 6 implanturi, pacienții cu edentație totală (cei care și-au pierdut toți dinții) sau care sunt în pragul acestei situații clinice.

o imagine o clinica Acatrinei

În ultima perioadă, pe piața stomatologică din România, a luat amploare fenomenul dinți ficși într-o singură zi

Ce pacienți pot opta pentru dinți ficși într-o singură zi

o imagine o clinica Acatrinei

Tehnologia revoluționară fast & fixed a fost creată de către compania germană Bredent, care are o experiență de 40 de ani în conceperea și realizarea de produse și tehnici inovative în stomatologie

Această metodă de tratament vizează cu precădere pacienții cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani, care suferă de următoarele afecțiuni: au dinții afectați de boala paradontală; și-au pierdut toți dinții și își doresc o lucrare fixă; au dinți irecuperabili și care nu mai pot susține o lucrare fixă. De asemenea, pot opta pentru un asemenea tratament și purtătorii de proteze dentare.

„Avantajul major al folosirii sistemului fast & fixed bredent este acela că le oferă pacienților șansa de a se bucura, într-o singură zi, de dinți ficși cu care să poată mânca imediat după operație, reluându-și viața socială într-un timp scurt. Printre avantaje se mai numără și scurtarea considerabilă a timpului de tratament și a costurilor acestuia, efectul de întinerire a feței și efectul de lifting. Important de menționat este și faptul că pacientul scapă de procedurile complicate și dureroase de adiție osoasă, evită neplăcerile cauzate de proteza mobilă și, bineînțeles, se bucură de numeroase beneficii psihologice, acest tratament redând pacienților încrederea și respectul de sine”, a declarat dr. Dragoș Daniel Acatrinei.

Procedura de fast & fixed nu este dureroasă, deși, dată fiind amploarea intervenției, poate fi asociată cu o durere mare, dar această concepție este greșită.

„Operația de inserare a implanturilor dentare se realizează sub anestezie locală și intravenoasă, astfel că pacientul nu resimte absolut nicio durere. În clinica noastră, prin intermediul tehnologiei PRGF – Endoret, reușim să separăm plasma din sângele pacientului, care conține proteinele ce grăbesc procesul de regenerare. Odată ce doza terapeutică este aplicată în zona de tratament, procesul de regenerare este considerabil accelerat. Se asigură o vindecare de 7 ori mai rapidă decât în mod obișnuit, reducându-se într-un procent semnificativ riscurile inflamației, a infecțiilor și a complicațiilor post-chirurgicale, ceea ce duce la reușita intervenției”, a adăugat dr. Dragoș Daniel Acatrinei.

o imagine cu dr. Acatrinei

Dr. Dragoș Daniel Acatrinei realizează de 10 ani acest tip de tratament, fiind primul medic din zona Moldovei care a realizat o asemenea intervenție

Care sunt etapele acestei intervenții

 o imagine cu dr. Acatrinei

Acest tip de tratament cu implant dentar într-o zi poartă multiple denumiri, fiind cunoscut drept implant dentar fast and fixed bredent sau all on 4 sau all on 6

Pentru a beneficia de dinți ficși într-o singură zi, pacienții trebuie mai întâi consultați. Medicul va examina cavitatea bucală și, cu ajutorul radiografiilor panoramice și a unui computer tomograf dentar, se va verifica nivelul densității osoase pentru a stabili unde vor fi inserate implanturile dentare. După ce implanturile sunt inserate, pacientului i se atașează lucrarea provizorie care este perfect funcțională. După o perioadă de 8-12 luni, timp în care implanturile dentare s-au osteo-integrat, pacientul se întoarce la clinică pentru a i se realiza lucrarea finală.

Această metodă de tratament nu poate fi efectuată de către orice medic stomatolog pentru că tehnica este diferită față de cea a implanturilor tradiționale. Aceasta trebuie realizată de către medici cu experiență chirurgicală și mai ales protetică, sub supravegherea atentă a unei echipe întregi. Orice mică abatere poate provoca pierderi majore, în ceea ce privește țesuturile, dar și costurile.

„Am realizat această operație pentru prima dată în anul 2012. La acel moment, deși aveam o experiență de 4 ani în implantologie, am fost destul de sceptic în privința rezultatelor pe termen lung ale acestui sistem cu încărcare imediată a implanturilor, adică atașarea lucrării provizorii în decurs de 24 de ore de la intervenție. După o experiență de 10 ani și o monitorizare atentă a pacienților în tot acest timp, pot spune că această intervenție este de succes”, a declarat dr. Dragoș Daniel Acatrinei.

Amplasată în inima Copoului, într-o locație modernă, clinica stomatologică Dr. Acatrinei este dotată cu tehnologii și echipamente de ultimă oră, care oferă maxim confort și stare de bine pacienților. Echipa Clinicii Dr. Acatrinei abordează toate domeniile medicinei dentare, acoperind servicii de implantologie, ortodonție, estetică dentară, endodonție microscopică, radiologie digitală, dar și chirurgie dentară, fiind primul medic stomatolog din zona Moldovei care specializat în tratamentul dinților ficși într-o singură zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024