Prima pagină » Sport » Dinamo riscă o amendă uriașă după ce la club a apărut un focar de COVID-19
Dinamo riscă o amendă uriașă după ce la club a apărut un focar de COVID-19

Dinamo riscă o amendă uriașă după ce la club a apărut un focar de COVID-19

17 iul. 2020, 04:00,
BZI.ro, în Sport

Șase jucători de la Dinamo au fost infectați cu COVID-19, iar „câinii” riscă să încaseze o amendă uriașă. Conform protocolului medical, atunci când sunt mai mult de trei cazuri la o echipă, este considerat focar de infecție

Meciul Dinamo-Chindia, restanță din etapa a 3-a, urma să se dispute ieri, dar va fi reprogramat pentru o dată ulterioară, după ce la club a apărut un focar de COVID-19. Mrzljak, Grigore, Popescu, Ștefan Fară, Răuță și Vali Lazăr au ieșit pozitiv la testele de COVID-19.
Dinamo riscă o amendă uriașă după ce la club a apărut un focar de COVID-19.
Conform protocolului sanitar, Dinamo ar putea încasa cea mai mare amendă, adică 100.000 de lei, circa 20.000 de euro. Iată ce prevede protocolul publicat de FRF: Amendă de 100.000 de lei pentru apariția la un club a unui focar de infecție (minimum 3 persoane din cadrul clubului, indiferent de funcția deținută, sunt depistate cu rezultat pozitiv la testarea specifică pentru COVID-19).

Dinamo se confruntă cu cea mai delicată situație din istoria clubului

Conform protocolului medical, atunci când sunt mai mult de trei cazuri la o echipă, este considerat focar de infecție. Jucătorii dinamoviști depistați au mers la spital pentru repetarea testelor, în timp ce restul jucătorilor au mers acasă, în izolare. Se va sta cinci zile în izolare, apoi vor fi efectuate noi teste. Dacă sunt negative, se vor putea reîncepe antrenamentele.
Dinamo se confruntă cu cea mai delicată situație din istoria clubului. După ce a ajuns pe locul 13 în Liga 1 și șase dintre jucători au fost depistați pozitiv cu COVID-19, o nouă problemă, de data aceasta financiară, lovește gruparea din „Ștefan cel Mare”.

Și Mircea Lucescu s-a întâlnit cu jucătorii lui Dinamo, infectați cu COVID-19

Gigi Mulțescu, noul antrenor de la Dinamo, care ar fi trebuit să debuteze aseară, contra Chindiei Târgoviște, a confirmat că Mircea Lucescu (74 de ani) a intrat în contact cu jucătorii săi. Totul s-a întâmplat cu doar o zi înainte ca echipa din „Ștefan cel Mare” să anunțe rezultatele testelor COVID-19.
Marele antrenor român a venit la antrenamentul de ieri al lui Dinamo tocmai pentru a-i încuraja pe jucători, care trec printr-o perioadă extrem de dificilă.

„Miercuri a fost și Mircea Lucescu la antrenament, venit la inițiativa suporterilor, iar eu am fost de acord imediat. E o personalitate, iar vorbele sale pot însemna ceva pentru jucători”, a declarat Gigi Mulțescu.

Doi dintre cei șase dinamoviști cu COVID-19 nu se simt bine. Vor rămâne în spital.

Vestea că șase jucători de la Dinamo au ieșit pozitiv la COVID-19 a venit astăzi ca o lovitură de măciucă pentru „câinii roșii”. Marea problemă este că doi dintre cei șase jucători au simptome și nu se simt deloc bine! Ceilalți patru sunt asimptomatici, însă starea lui Răuță și cea a portarului Fara i-a îngrijorat pe cei din staff, conform doardinamo.ro. Cei doi se simt moleșiți și ar avea frisoane, ca la gripă.
Din informațiile Digi Sport, cei șase jucători care au ieșit pozitiv la testul COVID-19 sunt Filip Mrzljak, Ricardo Grigore, Mihai Popescu, Ștefan Fara, Alexandru Răuță și Vali Lazăr.
Nu sunt primele cazuri de COVID-19 din România, cele mai multe fiind la Petrolul, dar pentru prima dată sportivii se și simt rău. Ceilalți nu au avut niciun simptom, ceea ce nu este cazul acum.

Gigi Mulțescu, dezamăgit de jucătorii lui Dinamo după apariția focarului de COVID-19

Șase jucători de la Dinamo au fost depistați pozitiv pentru COVID-19, iar antrenorul Gheorghe Mulțescu este extrem de nemulțumit de acest lucru.
Mulțescu spune că jucătorii sunt de vină, pentru că n-au respectat regulile impuse de club:

„Dacă n-au înțeles că treaba este serioasă, ce le poți spune jucătorilor? Este clar că undeva, cineva nu a respectat ceea ce trebuie. Păcat, situația era oricum gravă pentru noi. Regretul e cu atât mai mare cu cât băieții chiar au fost foarte vioi la antrenament, foarte implicați. Au fost două zile foarte bune, dar vine o astfel de lovitură când nici nu te aștepti. O să chemăm de la juniori, nu avem ce să facem. Am fost prevăzător și am mai luat un portar, al treilea, pentru că m-am temut de vreo accidentare, plus câțiva jucători de câmp”, a spus Mulțescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *