Prima pagină » Sport » Dinamo București și FC Botoșani, gata pentru reluarea Ligii I! Meciurile vor fi programate în weekend
Dinamo București și FC Botoșani, gata pentru reluarea Ligii I! Meciurile vor fi programate în weekend

Dinamo București și FC Botoșani, gata pentru reluarea Ligii I! Meciurile vor fi programate în weekend

19 iun. 2020, 04:00,
în Sport

Meciurile lui Dinamo București și FC Botoșani, din Liga I de fotbal, vor putea fi programate în acest weekend. Jocul dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani s-a amânat după ce medicul moldovenilor a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Dinamo București și FC Botoșani sunt pregătite pentru reluarea sezonului din Liga I, după ce ultimele teste COVID-19 au adus doar rezultate negative. Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a anunțat că meciurile lui Dinamo București și FC Botoșani vor putea fi programate în acest weekend. Echipa din „Ștefan cel Mare” mai așteaptă un rezultat în cursul zilei de astăzi, însă situația pare clară.
Astfel, în acest weekend vom putea avea parte de prima rundă de după reluarea sezonului în care toate cele 14 echipe din campionat sunt implicate.

„Am primit ieri răspunsul de la Direcția de Sănătate Publică în cazul celor de la Botoșani, toate rezultatele fiind negative. Botoșaniul va putea juca în weekend cu CFR Cluj, sâmbătă, de la ora 20:00.
În această dimineață am aflat și de rezultatele negative de la Dinamo. Ei mai au de primit un rezultat în jurul orei 11:30, însă nu există emoții acolo, așa că meciul lui Dinamo se poate programa în weekend”, a declarat Justin Ștefan.

Când se joacă FC Botoșani – CFR Cluj și Dinamo – Sepsi

Săptămâna trecută, testele magazinerului echipei Dinamo și cel al doctorului de la FC Botoșani au fost pozitiv, respectiv neconcludent, iar protocolul medical a obligat LPF să amâne meciurile Universitatea Craiova – FC Botoșani, respectiv Dinamo – Chindia. Pentru „câini” a fost amânată și partida Hermannstadt – Dinamo.
După ce moldovenii au primit de la DSP anunțul oficial că nu a ieșit nimeni pozitiv la a cincea testare, Liga a programat deja partidele FC Botoșani – CFR Cluj pentru sâmbătă, de la ora 20:00, plus restanța Universitatea Craiova- FC Botoșani, marți, 23 iunie, de la ora 20:00.

Ulterior informării scrise și pentru bucureșteni, LPF ar urma să programeze meciul Dinamo – Sepsi, din play-out, pentru sâmbătă, de la ora 17:00, în direct la Digi Sport 1.
Meciul dintre Universitatea Craiova și FC Botoșani s-a amânat după ce medicul moldovenilor a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Marius Croitoru (39 de ani), tehnicianul grupării din Botoșani, regretă că echipa sa nu a dat piept cu oltenii acum.

„Îmi pare rău că nu am jucat cu ei. Erau de bătut. Bineînțeles, orice echipă e de bătut. Dacă m-ați întrebat, răspund, nu spun ce vor să audă alții. Nu mi-e frică de nimeni din România, vreau să bat pe oricine”, a spus antrenorul.

Marius Croitoru, antrenorul FC Botoșani, crede în titlu

Marius Croitoru a explicat că toate vorbele de dinaintea meciului, care spuneau că Botoșani va pierde cu Craiova și astfel se va strânge campionatul, l-au ambiționat, nu l-au enervat.

„Cred că trebuie să luăm trei puncte la Astra. Nu mă sperie nicio echipă, știu că trebuie să jucăm cât mai repede. Chestia cu coronavirusul mă depășește. Îmi pare rău că nu am jucat și s-a întâmplat o așa nenorocire”, a mai zis tehnicianul.

Marius Croitoru a vizionat partida amicală pe care Universitatea Craiova a pierdut-o, 0-1 cu Chindia.
După înfrângerea cu dâmbovițenii, Cristiano Bergodi, antrenorul oltenilor, a declarat că echipa ar fi arătat mai bine dacă ar fi evoluat într-un joc oficial.

„Cu Botoșani? Primul 11 nu ar fi fost același, cu certitudine. Dar am încercat să facem ceva. Am văzut o echipă care a greșit un pic tehnic”, a zis italianul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *