Prima pagină » Sport » Dinamo București intră în era spaniolă. Glorile clubului din Liga 1 de fotbal sunt tot mai nemulțumite de finanțatorul iberic Pablo Cortacero
Dinamo București intră în era spaniolă. Glorile clubului din Liga 1 de fotbal sunt tot mai nemulțumite de finanțatorul iberic Pablo Cortacero

Dinamo București intră în era spaniolă. Glorile clubului din Liga 1 de fotbal sunt tot mai nemulțumite de finanțatorul iberic Pablo Cortacero

17 aug. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru, în Sport

Echipa Dinamo București intră în era spaniolă, după preluarea echipei de către Pablo Cortacero. Cu toate acestea, glorile clubului din Liga 1 de fotbal sunt tot mai nemulțumite de finanțatorul iberic. De numele lui Contacero se leagă afaceri imobiliare, dar și încercarea de preluare a unor echipe din Primera Division. Spaniolul a decis să meargă în continuare pe mâna cuplului de antrenori Gigi Mulțescu și Cornel Țălnar

Echipa Dinamo București intră în era spaniolă, după preluarea recentă a echipei de către ibericul Pablo Cortacero. Cu toate acestea, gloriile clubului din Liga 1 de fotbal sunt tot mai nemulțumite de finanțatorul iberic și modul de lucru al acestuia. De numele lui Contacero se leagă afaceri imobiliare, dar și încercarea de preluare a unor echipe din Primera Division. Spaniolul a decis să meargă în continuare pe mâna cuplului de antrenori Gigi Mulțescu și Cornel Țălnar.

Gloriile clubului din Liga 1 Dinamo București, nemulțumite de noul finanțator

Cornel Dinu (72 de ani), fost jucător și antrenor la Dinamo, a comentat vânzarea clubului din Liga 1 de fotbal către Pablo Cortacero și a avut un mesaj dur către fostul conducător, Ionuț Negoiță. Spaniolii au evitat în toată această perioadă să discute cu suporterii din programul socios Doar Dinamo București (DDB), chiar dacă aceștia au 20 la sută din acțiunile clubului. Ar fi trebuit să aibă chiar 27,5 la sută, conform memorandumului semnat cu vechiul patron.

„Momentan, cea mai mare reușită a lui Dinamo este că a scăpat de «Nevoiță!» Marele câștig. Hoțul ăsta a avut curajul să atace jucătorii lui Dinamo, legendele, el care nu avea voie să rostească numele lor, mai ales după ce a căpușat clubul. Negoiță și ai lui – o haită de lăcuste devastatoare pentru Dinamo. În privința noilor patroni, permiteți-mi să am rezerve. Am fost ca un copil al lui Sandu Vogel, care a inventat Dinamo, și-am făcut cel puțin 10-12 ani turneele de vară alături de el, întâlnind toate echipele mari ale Spaniei din anii ’70”, a susținut Cornel Dinu.

Atac dur pornit de Cornel Dinu la adresa celor care controlează clubul Dinamo București

Preluarea echipei Dinamo București din Liga 1 de fotbal de către finanțatorul iberic nu este însă privită cu ochi buni de către Cornel Dinu. Acesta a arătat că istoria va judeca pe deplin această situație.

„Eu i-am cunoscut pe Bernabeu, ca și conductori, pe Puskas, Munoz și pe Kubala i-am cunoscut ca antrenori, am jucat contra lui Santillana, Del Bosque, Pirri, iar Villar mi-a fost prieten bun. Am fost amic cu Miljanici și cu echipa sa, cu nemții Netzer și Breitner, am avut mulți prieteni ziariști și oameni de afaceri de acolo. Am citit Marca zi de zi timp de zeci de ani. Ce hohot de râs al istoriei ca Dinamo să fie prima echipă românească preluată de străini. Dinamo cu nume străin înființată în cartierul naționalist creștin al Oborului”, a mai spus Cornel Dinu.

Contracte prelungite la Dinamo București pentru cuplul Gheorghe Mulțescu și Cornel Țălnar

Odată cu noul finanțator al echipei, s-a decis ca și cuplul Gheorghe Mulțescu- Cornel Țălnar să rămâne pe banca tehnică a echipei din Liga 1 de fotbal.

„Contracte prelungite pentru Gheorghe Mulțescu și Cornel Țalnar. București, 16 august 2020. Directorul sportiv Rufo Collado a declarat pentru site-ul oficial că Dinamo București a ajuns la un acord cu Gheorghe Mulțescu și Cornel Țălnar pentru prelungirea contractelor. «Sunt bucuros să anunț că am convenit prelungirea contractelor cu Gheorghe Mulțescu și Cornel Țălnar. Dinamo are nevoie de profesionalismul și devotamentul celor doi tehnicieni față de culorile clubului”, se arată în comunicatul emis de clubul Dinamo București.

Mulțescu și Țălnar au venit la Dinamo pe 14 iulie și au pregatit-o pe Dinamo în două meciuri, 2-1 cu FC Voluntari și 1-1 cu Viitorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *