Prima pagină » Sport » Dinamo, aproape să scape de emoții! Singura datorie „mai mare” rămasă de achitat este către Cosmin Contra
Dinamo, aproape să scape de emoții! Singura datorie

Dinamo, aproape să scape de emoții! Singura datorie „mai mare” rămasă de achitat este către Cosmin Contra

05 mart. 2021, 02:00,
în Sport

Dinamo, club ce părea la un moment a fi în pragul falimentului, a reușit, în ultimele luni, să redreseze situația, cel puțin pentru moment. Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori, a dezvăluit că sunt șanse foarte mari ca Dinamo să obțină licența pentru participarea în ediția viitoare a Ligii 1, singura datorie considerabilă care trebuie plătită în viitorul apropiat fiind de aproximativ 100.000 de euro, către Cosmin Contra, fostul antrenor, și Javi Reyes, preparatorul fizic din staff-ul lui „Guriță”.

Dinamo, șanse mari să obțină licența

Dinamo a scăpat de foarte multe dintre datorii. Chiar stă bine, sunt convins că va lua licența.
Singura datorie mai mare pe care o mai au de rezolvat cei de acolo este cea către Cosmin Contra și Reyes.

„Undeva până în 100.000 de euro trebuie achitat. Chiar au plătit și salarii către jucători, aș spune că sunt aproape la zi din punctul ăsta de vedere”, a declarat Emilian Hulubei, potrivit Fanatik.

Până la rezolvarea problemelor financiare, Dinamo va ataca calificarea în semifinalele Cupei României, obiectivul declarat al clubului pentru acest sezon, după ce calificarea în play-off a fost ratată din nou.
Reamintim că săptămâna trecută a avut loc o ședință de Comitet Executiv la Federația Română de Fotbal, iar președintele Răzvan Burleanu a anunțat că toate echipele din Liga 1 și Liga 2 vor putea amâna plata a cel mult 15% din datoriile de anul trecut, pentru a obține licența.

Cum a modificat FRF regulamentul de licențiere pentru acest sezon

UEFA a trimis o hârtie prin care le recomandă federațiilor europene să vină în sprijinul cluburilor pentru obținerea licenței pentru cupele europene. FRF a decis să meargă mai departe, să extindă recomandarea UEFA, și să ajute toate cluburile din Liga 1 și Liga 2. Iată anunțul făcut de Burleanu:

„Am modificat regulamentul de licențiere. Cluburile vor avea mai mult timp la dispoziție pentru plata datoriilor aferente anului trecut. Cluburile pot achita până la 30 iunie un procent de cel mult 15% din datoriile scadente la 31 decembrie 2020. Este o măsură pe care o vom aplica doar în acest sezon, ținând cont de pandemie. Aceste datorii pot fi doar către angajați, asigurări sociale sau entități fiscale. Cred că n-ar trebui să avem cluburi cu probleme financiare la acest proces de licențiere. Veniturile cluburilor au scăzut, în medie, cu 19%”, a spus Răzvan Burleanu, după Comitetul Executiv.

Dinamo, cursă contracronometru pentru licență

Fanii lui Dinamo încearcă să strângă suma de 830.000 de euro pentru a stinge ultimele datorii existente. În mod normal, Dinamo ar fi trebuit să achite această datorie până la 26 martie. Acum, „câinii” vor mai avea puțin timp la dispoziție pentru a pune la punct dosarul de licențiere.
Pentru a obține licența, Dinamo trebuie să rămână fără datorii scadente la 31 decembrie 2020 sau să ajungă la înțelegeri de amânare a plăților către foștii angajați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *