Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Din seria „retete de slabit cu lamaie”: amestecul de apă si suc de lamaie te face sa slabesti?
Din seria

Din seria „retete de slabit cu lamaie”: amestecul de apă si suc de lamaie te face sa slabesti?

24 mart. 2021, 14:20,
în Sanatate

Laudat pentru efectul sau asupra topirii grasimii, amestecul de apă și suc de lamaie este cocktailul vedetă al dietelor vegetariene. Dar este sucul de lămâie cu adevărat eficient pentru pierderea în greutate?

Care sunt avantajele sucului de lămâie?

Lămâia are multe beneficii pentru sănătate, care au un efect real de detoxifiere și drenaj asupra organismului cu acțiune dovedită asupra membranelor mucoase digestive. Acesta este motivul pentru care este adesea recomandat în diete atunci când este consumat dimineața, pe stomacul gol. Într-adevăr, efectul său este aproape inexistent la mijlocul zilei, pe stomacul plin.

Acest aliment detoxifiant este, de asemenea, un tonic hepatic care ajută la curățarea vezicii biliare, producând în același timp mai multă bilă pentru a ajuta digestia. De asemenea, este foarte bine să turnați două picături de ulei esențial de lămâie într-un pahar de suc de lămâie pentru a multiplica efectele hepatice. Acest fruct este, de asemenea, un puternic antioxidant, cu virtuți anti-îmbătrânire, ideal pentru a avea o piele frumoasă.

Acida, lămâia nu are efecte negative asupra stomacului. Ar avea chiar un efect alcalinizant benefic cu efecte antiinflamatoare. Un aliment sănătos de care nu trebuie sa va lipsiti!

Cum sa bem suc de lamaie?

Pentru un drenaj eficient, cel mai bine este să nu consumați suc de lămâie în fiecare dimineață. Este in regula ideea de a face cure de zece până la cincisprezece zile de trei ori pe an (vară, toamnă, după sărbători). In ciuda acidității sale, lămâia este foarte bine tolerată de organism, fără nicio contraindicație.

Rețeta potrivită? Stoarcem sucul unei lămâi in apă călduță (nu fierbinte, ar distruge vitaminele C conținute în lămâie) sau apă rece, pe care evităm să o îndulcim. Iarna, puteți adăuga ghimbir, piper negru măcinat sau piper Espelette pentru a stimula corpul. Vara, este bine să puneți frunze de mentă pentru un efect răcoros. Feriți-vă de cuburile de gheață care au ca efect încetinirea corpului, care este forțat să lupte pentru a aduce apa la o temperatură normala, pentru a o asimila mai bine. O băutură caldă la temperatura camerei, astfel încât organismul să nu fie nevoit să lupte prea mult.

Sucul de lămâie poate face cu ușurință parte dintr-o dietă de detoxifiere cu efect diuretic și purificator, dar nu te ajută să slăbești. Este reflexul dietetic de dimineață pe care trebuie să îl dobândești pentru a fi în formă, pentru a te simți mai ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *