Prima pagină » Sanatate » Din ce plante se face ceai pentru diaree: Cum să scapi de acest disconfort în cel mai scurt timp

Din ce plante se face ceai pentru diaree: Cum să scapi de acest disconfort în cel mai scurt timp

16 dec. 2021, 13:32,
în Sanatate

Diareea este o afecțiune ce presupune cel puțin trei mișcări intestinale moi sau lichide în fiecare zi și poate fi cauzată de bacterii sau de paraziți care se găsesc în apa contaminată sau în alimente.

Pentru această boală există mai multe tratamente medicamentoase, dar și remedii naturiste, printre care ceaiurile din diferite plante. Persoanele care suferă de această afecțiune vor să știe din ce plante se face ceai pentru diaree.

Diareea poate fi acută, dacă durează doar o zi sau două sau este vorba despre un episod izolat, sau cronică atunci când situația se întinde pe o perioadă de câteva săptămâni, situație care poate fi semnul unor probleme de sănătate mai grave.

Cauza diareei este, cel mai adesea, o infecție, iar boala se poate transmite prin contact cu o persoană care are deja diaree, sau prin consum de alimente sau apă contaminate.

În mod normal, diareea trece după câteva zile, fără a fi nevoie de un tratament. Aceasta ar trebui să se amelioreze în 2 – 4 zile la adulți (la copii poate dura de la 5 până la 7 zile pentru a trece), dar poate să țină mai mult de o săptămână în cazul anumitor infecții.

cana cu ceai pentru diaree

Din ce plante se face ceai pentru diaree: Cum te ajută să te refaci rapid

În momentul în care te confrunți cu această problemă, este foarte important ce mănânci, dar poate și mai important ce bei. Pe lângă faptul că trebuie să bei multă apă. În plus, poți să încerci amestecul cu oțet de mere, dar și mai multe ceaiuri împotriva diareei.

Ceaiurile de ghimbir, mușețel și cel verde sunt foarte eficiente deoarece au un efect calmant asupra stomacului.

De asemenea, se recomandă evitarea sucului de fructe și băuturile acidulate, în special la copii, deoarece acestea pot agrava situația.

cana cu ceai pentru diaree

Cele mai bune plante pentru infuzii care ajută în cazul diareei sunt menta, frunzele de afin, mușețelul, cimbrul, coada șoricelului, crețușca, sunătoarea, cerențelul. Acestea au efect antidiareic, antibacterian, ușor astringent.

Ceaiul din scoarță de stejar este și el indicat deoarece are un conținut mare de taninuri, substanțe cu rol astringent, antiseptic, antiinflamator. Consumă-le neîndulcite, câteva zile, până te faci bine complet.

În plus, ceaiul de ghimbir este foarte bun în problemele digestive. Ghimbirul poate fi consumat sub formă de ceai, în stare proaspătă, ras și dizolvat în apă, sau pudră – o linguriță de ghimbir amestecată cu una de scorțișoară și puțină miere, până se formează o pastă. Se ia câte o linguriță de trei ori pe zi.

cana cu ceai pentru diaree

Tratament medicamentos

În mod normal, diareea acută se poate vindeca în 2 zile. Tratamentul are ca scop ameliorarea simptomelor, ceea ce înseamnă evitarea eventualelor complicații.

Împotriva diareei există medicamente antidiareice, precum Imodium sau Furazolidon. care reglează tranzitul intestinal și reduc numărul scaunelor. Medicii recomandă ca antidiareicele să nu fie utilizate în mod abuzi.

De asemenea, medicul poate prescrie medicamente antispastice, care reduc crampele și durerile abdominale și antibiotice, folosite mai ales în cazul diareei infecțioase, au rolul de a distruge agentul patogen.

cana cu ceai pentru diaree

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 ianuarie 2025
11 ianuarie 2025