Prima pagină » Local » Din ce în ce mai puține persoane în centrele de carantină! Zeci de ieșeni s-au putut reîntoarce la familiile lor
Din ce în ce mai puține persoane în centrele de carantină! Zeci de ieșeni s-au putut reîntoarce la familiile lor

Din ce în ce mai puține persoane în centrele de carantină! Zeci de ieșeni s-au putut reîntoarce la familiile lor

24 apr. 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu în Local

Din mai bine de 1.000 de persoane care au fost plasate în carantină inițial, au mai rămas doar 377. Direcția de Sănătate Publică Iași a anunțat că, ieri, 50 de persoane au putut pleca acasă la familiile lor, după ce eu petrecut Paștele în centrele de carantină intituționalizate. Cei rămași în carantină sunt persoanele care au ajuns în ultimele 14 zile în țară, după ce au vizitat zonele considerate cu risc major de infectare cu coronavirus. În momentul de față, la nivelul județului Iași sunt înființate 20 de centre de carantină instituționalizată, aflate pe teritoriul a șase unități administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Județean de Jandarmi Iași, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autoritățile locale, DSP și Serviciul Voluntar pentru Ambulanță Iași.

Reamintim faptul că persoanele care se află în autoizolare după ce au revenit din zonele afectate și nu respectă obligațiile specifice vor fi introduse în centrele instituționalizate de carantină. Acestea vor fi nevoite să plătească cazarea și masa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`