Prima pagină » Local » Din ce în ce mai multe paturi ATI libere! Ieri, în trei spitale ieșene, toate locurile de la terapie intensivă erau disponibile! Doar 9 persoane confirmate pozitiv în județul Iași, dar niciuna din municipiu
Din ce în ce mai multe paturi ATI libere! Ieri, în trei spitale ieșene, toate locurile de la terapie intensivă erau disponibile! Doar 9 persoane confirmate pozitiv în județul Iași, dar niciuna din municipiu

Din ce în ce mai multe paturi ATI libere! Ieri, în trei spitale ieșene, toate locurile de la terapie intensivă erau disponibile! Doar 9 persoane confirmate pozitiv în județul Iași, dar niciuna din municipiu

25 mai 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Local

Se menține numărul scăzut al cazurilor pozitive COVID-19 în spitalele ieșene. Ieri, 24 mai 2021, trei dintre spitalele suport nu aveau niciun pat ATI ocupat. Unitatea Mobilă a fost transformată de curând în terapie intensivă pentru pacienții non-COVID-19. Chiar dacă numărul cazurilor confirmate pozitiv este unul mic, medicii ieșeni sunt îngrijorați de scăderea ratei de vaccinare

Numărul cazurilor pozitive COVID-19 din spitalele ieșene este în continuă scădere, iar paturile ATI sunt redirecționate altor pacienți non-covid. Și Unitatea Mobilă de terapie intensivă adusă pe data de 27 martie 2021 la Iași a fost convertită în terapie intensivă pentru pacienții cu alte afecțiuni, unde deja sunt internate câteva persoane.

„Din fericire, se menține faza de scădere a numărului de cazuri și la fel și a pacienților care au nevoie de terapie intensivă. Am început gradual distribuirea paturilor ATI pentru pacienții cu alte afecțiuni. Și unitatea mobilă ATI a fost transformată în terapie intensivă non-COVID-19, unde avem internați trei pacienți. În Spitalul de Boli Infecțioase avem internați la ATI și pacienți infectați cu COVID-19, dar chiar ieri, 23 mai 2021, am externat unul. În schimb, este îngrijorătoare rata scăzută a vaccinări din weekend, dar sperăm la mai bine”, a declarat Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă se află în continuare în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”. Unitatea mobilă are 12 paturi ATI și a fost un real suport în perioada de vârf a pandemiei. La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”, Iași, din cele 9 paturi ATI, ieri erau ocupate doar 7 și alte 151 de locuri erau disponibile.

Ieri, în trei spitale suport COVID-19 din Iași, nu era ocupat niciun pat ATI

De la debutul pandemiei de COVID-19 și până luni, 24 mai 2021, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 42.253 de cazuri. În perioada 23-24 aprilie, în județul Iași nu au fost înregistrate decese, numărul total fiind de 884.
Ieri, 24 mai 2021, județul Iași a depășit 300.000 de persoane vaccinate. Prefectul județului îi îndeamnă pe ieșeni să se imunizeze.

„Ziua când am depășit 300.000 de doze de vaccin administrate la nivelul județului Iași mai aduce o veste bună, doar 9 persoane confirmate pozitiv în județul Iași, dar niciuna din Municipiu. Mai avem câțiva pași de făcut pentru a scăpa de pandemie. Vaccinați-vă dumneavoastră și încurajați prietenii și cunoscuții să meargă să se imunizeze! Vă îndemn să faceți acest lucru pentru că nu vom ajunge nicăieri dacă ne oprim la jumătatea drumului. Trebuie să atingem un procent consistent de populație imunizată ca să putem spera că lăsăm în urmă acest coșmar”, a precizat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor, inclusiv cele ATI din spitalele suport COVID-19 din Iași, ieri erau ocupate 114, din care 21 de paturi ATI. În aceeași zi, alte 384 de paturi erau disponibile, din care 15 paturi ATI. La Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, nu era ocupat niciun pat ATI. În spital erau doar două persoane confirmate pozitiv care urmează tratament prin dializă. Ieri, la Spitalul Clinic „Elena Doamna” și la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Maria”, toate paturile ATI erau libere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *