Prima pagină » Local » Din cauza vremii caniculare, mașinile de gunoi de la Salubris vor face curse suplimentare pentru a colecta deșeurile menajere: „Vom trece de 6 ori pe zi la anumite puncte”
Din cauza vremii caniculare, mașinile de gunoi de la Salubris vor face curse suplimentare pentru a colecta deșeurile menajere: „Vom trece de 6 ori pe zi la anumite puncte”

Din cauza vremii caniculare, mașinile de gunoi de la Salubris vor face curse suplimentare pentru a colecta deșeurile menajere: „Vom trece de 6 ori pe zi la anumite puncte”

09 iul. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Mașinile de gunoi care colectează deșeurile menajere vor face curse suplimentare în această perioadă. Din cauza căldurii, deșeurile menajere fermentează, iar mirosul este mult mai puternic. Astfel, pentru a nu deranja cetățenii, Salubris este obligată de lege să dezinfecteze mult mai des punctele de colectare și să ridice deșeurile de mai multe ori pe zi.

Mașinile de gunoi de la Salubris, număr de curse dublat

Conform legii, firmele de salubritate sunt obligate ca în perioada caniculară să ridice cât mai des deșeurile menajere de la punctele de colectare. În municipiul Iași, sunt montate peste 500 de puncte gospodărești.

„Odată cu venirea verii și când sunt zile consecutive cu mai mult de 30 de grade Celsius afară, graficul de colectare a deșeurilor menajere se dublează. De exemplu, avem un punct de colectare din cartierul Mircea cel Bătrân, de lângă podul Cerna, de unde colectăm gunoiul menajer de trei ori pe zi, iar acum vom trece de șase ori. De asemenea, începem să colectăm deșeurile de dimineață, de la ora 04:00 și până seara, la ora 23:00. Chiar dacă recipientul nu este plin, noi tot ridicăm gunoiul”, a transmis Cătălin Neculau, directorul general Salubris SA.

Apar mai multe probleme din cauza căldurii

Din cauza căldurii, deșeurile menajere degajă un miros mult mai puternic ce poate fi resimțit de localnicii din cartierele ieșene. De asemenea, șobolanii sunt atrași de acesta și intră în pubelele de gunoi. Compania se mai confruntă cu o problemă tot mai mare, persoanele care vandalizează punctele gospodărești. Acestea caută PET-uri de plastic pentru a le recicla contra garanției de 50 de bani.

„Am primit chiar și de la DSP înștiințare de această situație, iar conform legii, noi trebuie să acționăm în aceste zile. Problema este că gunoiul menajer fermentează mult mai repede la temperaturi ridicate. În primul rând, cetățenii vor fi deranjați de mirosurile degajate din containerele pentru deșeuri menajere. De asemenea, dacă gunoiul rămâne prea mult timp în container, atunci rozătoarele își vor face apariția pentru a căuta resturile de mâncare. În această perioadă, de asemenea, am dublat și numărul activităților de curățare și ecologizare a punctelor de colectare din oraș”, a mai precizat Cătălin Neculau.

Mașinile de gunoi vor face mai multe curse, în fiecare zi, pentru colectarea deșeurilor menajere din oraș.

Comentarii
  • Poate luati si autoritatile locale pe teren sa vada in ce hal devasteaza zilnic boschetarii spatiile de colectare si cum transforma totul in focare de infectie de nu te poti apropia sa-ti arunci gunoiul propriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *