Prima pagină » Eveniment-Social » Din cauza caniculei, examenul de Titularizare 2024 va avea loc în alte două centre din Iași
Din cauza caniculei, examenul de Titularizare 2024 va avea loc în alte două centre din Iași

Din cauza caniculei, examenul de Titularizare 2024 va avea loc în alte două centre din Iași

16 iul. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași a anunțat faptul că două centre de examen în care se va da examenul de Titularizare 2024 au fost schimbate cu altele din cauza caniculei. Iată care sunt acestea.

S-a decis schimbarea a două centre de examen din Iași pentru examenul de Titularizare 2024

În contextul temperaturilor extreme anunțate pentru această perioadă, Comisia județeană de organizare a concursului de ocupare a posturilor în învățământul preuniversitar a luat măsuri pentru reducerea disconfortului termic al candidaților pe parcursul desfășurării probei scrise. Anunțul vine în contextul în care codul roșu de caniculă s-a prelungit până luni și marți, 15 și 16 iulie, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vor fi asigurate apă și asistență medicală în fiecare instituție. De asemenea, s-a decis schimbarea a două centre de examen pentru a se asigura condițiile de climatizare adecvate.

Lista cu centrele de concurs din județul Iași în care miercuri, 17 iulie 2024, se va susține proba scrisă a Concursului de ocupare a posturilor din învățământul preuniversitar este următoarea:

Centrul 1 – Colegiul Național „Costache Negruzzi” (aici vor susține probele candidații care au fost inițial repartizați la Școala Postliceală Sanitară de Stat „Grigore Ghica Vodă” Iași); Centrul 2 – Școala Gimnazială „Ion Creangă” Iași; Centrul 3 – Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu” Iași; Centrul 4 – Școala Gimnazială „Elena Cuza” Iași; Centrul 5 – Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Iași (aici vor susține probele candidații care au fost inițial repartizați la Școala Gimnazială „George Călinescu” Iași).

Sunt peste 2.600 de locuri disponibile la nivelul județului Iași

La nivelul județului Iași, sunt disponibile 2.687 de locuri, dintre care 244 pe perioadă nedeterminată și 2.443 pe perioadă determinată. Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Iași, s-au înscris 2.185 de candidați.

Examenul de titularizare este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

În data de 17 iulie 2024, se va desfășura proba scrisă, iar pe 23 iulie 2024 se vor comunica rezultatele inițiale. În perioada 23-24 iulie 2024, are loc înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora comisiilor de soluţionare a contestaţiilor, 25-30 iulie 2024 – soluţionarea contestațiilor, iar în data de 31 iulie 2024 – comunicarea rezultatelor finale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *