Prima pagină » Local » Din cauza băuturii, un ieșean și-a terorizat familia, în ciuda ordinului de protecție! „Bag cuțitul în tine! Dau foc la casă și mă spânzur!”

Din cauza băuturii, un ieșean și-a terorizat familia, în ciuda ordinului de protecție! „Bag cuțitul în tine! Dau foc la casă și mă spânzur!”

14 iul. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI în Local

Ciprian Nicolae Gușă le-a făcut zile fripte soției și copilului său, fiind violent din cauza băuturii. Bărbatul a încălcat în repetate rânduri ordinul de protecție emis împotriva lui și a mers la locuința familiei, provocând scandal și amenințând. Acesta a fost „săltat” de mai multe ori de polițiști, însă nu s-a potolit! Acum a primit o pedeapsă cu suspendarea executării.

Un ieșean a fost condamnat recent la 2 ani și 3 luni de închisoare, cu suspendare, după ce a încălcat interdicțiile date de judecători și a fost agresiv cu familia sa, din cauza băuturii. Individul s-a prezentat în 6 rânduri la casa femeii și a amenințat că o omoară în diferite moduri.

Victima a apelat la polițiști de mai multe ori și individul a fost îndepărtat din locuință, însă bărbatul agresiv parcă prindea mai mult curaj de fiecare dată.

o persoana care tine un pahar in mana

Băutura ar fi cauza principală pentru care individul este agresiv

Un ieșean și-a terorizat familia din cauza băuturii

un agent de politie

Chemați de mai multe ori la locuința victimei, polițiștii l-au evacuat pe bărbat, însă acesta a continuat să vină cu chef de scandal

Sătulă de agresiunile soțului, o ieșeancă a cerut ajutorul judecătorilor, care au emis un ordin de protecție împotriva bărbatului, Ciprian Nicolae Gușă, la sfârșitul anului 2021. Cu toate că i-a fost interzis să se apropie de familia sa și de casa acesteia, bărbatul a mers în mai multe rânduri să îi facă scandal soției.

„Începând cu luna septembrie 2021, pe fondul consumului de alcool, inculpatul a început să devină agresiv, provocând scandal în repetate rânduri, împrejurări faţă de care persoana vătămată a solicitat Judecătoriei Iaşi emiterea un ordin de protecţie împotriva soţului său. Ulterior, inculpatul s-a prezentat la imobil și, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a început să provoace scandal, să adreseze injurii și cuvinte jignitoare persoanei vătămate, precum şi ameninţări cu acte de violenţă, respectiv: «Îţi bag cuţitul în gât!», Dau foc la casă şi mă spânzur!»”, au relatat judecătorii.

Oamenii legii au fost chemați în mod repetat la locul cu pricina ca să îl îndepărteze pe individ de soție și de copilul pe care îl au împreună. A fost chiar dus de polițiști la Institutul de Psihiatrie „Socola”, însă măsurile luate de aceștia nu l-au intimidat pe Ciprian Nicolae Gușă care a continuat să revină cu chef de certuri și scandal.

 un barbat cu telefonul la ureche

Individul și-a amenințat soția și la telefon, deși nu avea voie să o contacteze

Ciprian Nicolae Gușă a scăpat de pușcărie, primind doar o pedeapsă cu suspendare

 un judecator care tine un ciocan in mana

Judecătorii ieșeni l-au condamnat pe bărbat cu suspendare

Socrul individului s-a plâns și el de chinurile prin care trece fiica sa, declarând că merge la aceasta ori de câte ori este anunțat că bărbatul vine și face probleme.

„În momentul în care consumă băuturi alcoolice, ginerele meu este foarte agresiv cu fiica mea, acesta fiind şi motivul pentru care eu merg la aceştia de fiecare dată când sunt sunat”, a declarat tatăl persoanei vătămate.

Analizând situația, judecătorii au decis că Ciprian Nicolae Gușă trebuie pedepsit cu 2 ani și 3 luni de închisoare, însă au considerat că lipsirea lui de libertate este o măsură prea dură pentru faptele comise.

„Acesta nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an și şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii. În raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă şi, chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată”, au argumentat magistrații.

Acum, ieșeanul este condamnat în primă instanță pentru încălcarea ordinului de protecție, cauzând probleme familiei sale din cauza băuturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *