Prima pagină » Eveniment-Social » Din banii strânși la festivalul caritabil „INIMO” vor fi pregătiți, pentru școală, aproximativ 3.000 de copii: „Munca noastră abia acum începe”

Din banii strânși la festivalul caritabil „INIMO” vor fi pregătiți, pentru școală, aproximativ 3.000 de copii: „Munca noastră abia acum începe”

21 aug. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Zeci de mii de oameni au participat la festivalul caritabil „INIMO”, care s-a desfășurat timp de patru zile, pe stadionul Universității de Științe ale Vieții (USV) Iași. Festivalul a fost organizat de către părintele Dan Damaschin, alături de peste 500 de voluntari, iar scopul evenimentului a fost susținerea a 10.233 de elevi ce provin din familii defavorizate și care au nevoie de ajutor pentru a merge la școală.

Din banii strânși la festivalul caritabil „INIMO” vor fi pregătiți pentru școală aproximativ 3.000 de copii

Cea de-a treia ediție a festivalului caritabil „INIMO” s-a desfășurat în perioada 15-18 august 2024, pe stadionul USV Iași. Au fost patru zile în care stadionul a devenit un loc al faptelor bune, dar și un loc plin de veselie și de distracție. Au fost prezenți zeci de mii de oameni, care au făcut câte o donație minimă pentru a-i sprijini pe copiii din județul Iași, ce provin din medii defavorizate.

„Festivalul «INIMO», organizat pe arena USV Iași, s-a bucurat, și anul acesta, de o prezență minunată a unui public dornic de fapte bune, încântați cu atmosfera de normalitate. Au fost zeci de mii de oameni în cele patru zile, însă recunoaștem faptul că weekendul prelungit și punțile oferite, cu generozitate, de către stat au golit orașul. Oamenii au migrat către mare sau munte, iar lucrul acesta s-a văzut în ziua de duminică, pentru că oamenii s-au întors în Iași, iar prezența a fost mai mare”, declară părintele Dan Damaschin.

Scopul festivalului a fost unul caritabil

Scopul evenimentului a fost cel de a aduna banii necesari pentru ca cei 10.233 de copilași să fie pregătiți corespunzător pentru anul școlar 2023-2024. Banii adunați vor veni în ajutorul a doar 3.000 de suflete, însă părintele Dan Damaschin va face eforturi uriașe pentru a-și atinge scopul.

„Cifrele vor apărea mai târziu deoarece se fac multe plăți cu cardul, dar putem spune că s-au blocat, cu această ocazie – suma cu ajutorul căreia putem îmbrăca cam 3.000 de copii. Nu este deloc puțin acest efort al ieșenilor și al artiștilor, dar, desigur, efortul este la fel de mare și făcut de către sponsorii noștri. Cu efortul celor peste 500 de voluntari, dar și al autorităților locale Iași, nu am decât cuvinte de laudă, pentru că au făcut din Iași, pentru patru zile, capitala omeniei. Nu este ușor să aduni atâția oameni. Avem, ca de fiecare dată, multe de învățat. „INIMO” este doar un mijloc de a fi aproape de copii, munca noastră abia acum începe, pentru că mai rămân undeva la 5.000 de copii de îmbrăcat până în data de 9 septembrie 2024”, adaugă părintele Dan Damaschin.

Părintele Dan Damaschin declară faptul că următoarea ediție a festivalului „INIMO”, ce va avea loc în anul 2025, va fi una mult mai bine gândită. În data de 9 septembrie 2024, începe noul an școlar, iar de acum, încep pregătirile pentru ca cele peste 10.000 de suflete să meargă la școală.

„Avem de plătit facturi pentru cele 10.000 de ghiozdane, perechi de încălțăminte, blugi, hanorace, tiruri de detergenți și tot ce mai trebuie să ajungă în depozitele noastre. Copiii noștri dragi vor găsi bucurie, demnitate și speranță, inclusiv în această toamnă, pentru a ajunge oameni mari. Anul acesta, au fost la festival zeci de mii de oameni, la care includem persoane cu dizabilități, care au avut acces gratuit, familii cu acces gratuit, dar pot spune că nu au fost la fel de mulți ca anul trecut, însă sperăm să fie mai mullți anul viitor. Cheltuielile s-au acoperit, artiștii au cântat aproape gratuit. Ideal ar fi fost să fie prezența mai mare pe Stadion, doar că nu putem să le facem noi pe toate, dar data viitoare vom fi mai bine pregătiți”, mai spune părintele Dan Damaschin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *