Prima pagină » Local » Din 2 mai revin cursele speciale pentru elevi! Programul și traseele destinate învățăceilor vor avea autocolante speciale

Din 2 mai revin cursele speciale pentru elevi! Programul și traseele destinate învățăceilor vor avea autocolante speciale

30 apr. 2022, 02:05, 1 ,
Andreea Andrei în Local

Revin cursele speciale pentru elevi începând cu 2 mai 2022. Compania de Transport Public anunță că acestea vor avea autocolante speciale și vor avea program fix

Mijloacele de transport ce fac curse speciale pentru elevi vor fi colantate pentru a fi mai ușor de identificat. Programul actualizat al traseelor puse la dispoziție de Compania de Transport Public Iași vizează orele cheie în care mare majoritate a elevilor se deplasează către unitățile de învățământ. Elevi au gratuitate pe baza de abonament pentru transportul în comun din Iași.

autobuz isuzi de la ctp iasi

Cursele destinate elevilor pornesc la 07:10 și 07:20

Ce trasee au cursele speciale pentru elevi?

tramvaie in depou ctp

Câte două unități pe fiecare traseu vor circula dimineața

Traseele selectate pentru elevi și preșcolari sunt programate cu plecare de la 07:10 și 07:20 din rondul fiecărui traseu. Printre acestea sunt traseele 1b, 3b, 5, 9, 11, 19, 28, 36, 42, 43 și 52. Acoperind zonele din preajma unităților principale de învățământ.

“Cursele speciale pentru elevi și preșcolari vor fi reintroduse de către Compania de Transport Public (CTP) Iași, începând din 2 mai 2022, când vor reîncepe cursurile în unitățile de învățământ. Toate cursele vor avea autocolante speciale pentru identificare. Conducerile Primăriei Municipiului Iași și Companiei de Transport Public fac apel la ceilalți călători să respecte specificul acestor curse, accesul în acestea fiind permis doar pentru elevi, iar în cazul preșcolarilor și pentru însoțitori”, transmit reprezentanții Companiei de Transport Public Iași.

Aceste mijloace de transport sunt destinate elevilor și preșcolarilor iar accesul altor persoane este permis doar în calitate de însoțitor al preșcolarilor.

un autobuz ctp

În aceste mijloace de transport au acces doar elevii și preșcolarii

Beneficiile oferite elevilor de către Primăria Iași

 un tramvai si mai multe masini pe o strada

Elevii au abonamente gratuite pentru transportul în comun

Elevii care învață la oricare dintre cele 120 de unități de învățământ care au încheiat un parteneriat de acreditare cu Compania de Transport Public Iași, au gratuitate pe bază de abonament. Acesta se face o singură dată în mod electronic, apoi este folosit prin intermediul unui cod QR generat de aplicația 24PAY.

“Pentru ca numărul elevilor care beneficiază de abonamente gratuite electronice să fie cât mai mare, este necesar ca unitățile școlare să se înregistreze, în prealabil, în aplicația creată de CTP Iași. Aici reprezentanții școlilor pot introduce, în mod facil, un set minim de date necesare înregistrării ulterioare a elevilor în aplicația 24PAY. După această etapă, pentru a crea contul de elev, aceștia vor putea accesa pe site ramura pentru elevi, unde vor completa denumirea instituției școlare la care studiază, numărul matricol, adresa de e-mail și parola. Toți acești pași sunt parcurși doar o singură dată. Ulterior, prin accesarea aplicației 24PAY și scanarea oricărui cod QR, fie a celui afișat pe site-ul CTP Iași, fie a celor din stații ori din mijloacele de transport, va putea fi procurat un abonament gratuit pentru 30 de zile.În situația în care elevii înscriși la școlile din oraș solicită eliberarea abonamentelor gratuite de la tonetele CTP Iași, este necesar ca beneficiarii domiciliați în Municipiul Iași să prezinte carnetul de elev care să conțină, în mod obligatoriu, și numărul matricol, iar cei proveniți din alte localități să depună o adeverință eliberată de instituția la care studiază. Pentru a evita, însă, parcurgerea acestor etape anevoioase, CTP Iași recomandă alternativa modernă și rapidă: aplicația 24pay”, completează reprezentanții CTP.

Gratuitatea abonamentelor pentru elevi în Iași a fost implementată în anul 2020. Iașul se situează în topul orașelor care folosesc transportul în comun și este unul dintre puținele județe care asigură curse speciale pentru elevi.

Comentarii
  • La CTP ca sa lucreze sambata si duminica, mai nou unii se lauda ca au dat un portbagaj plin de peste! Si restul care nu da…. salarii de fraieri, nu?? Chiar nu va este rusine!?Depou Dacia!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *