Prima pagină » Stiri si curiozitati » Dihorul atacă omul? Iată la ce trebuie să fii atent atunci când ai ca animal de companie un dihor

Dihorul atacă omul? Iată la ce trebuie să fii atent atunci când ai ca animal de companie un dihor

10 dec. 2021, 12:27,
B, , h, , în Stiri si curiozitati

Dihorul atacă omul? Ei bine, da, dar doar în unele situații. Iată la ce trebuie să fii atent, atunci când alegi să ai ca animal de companie un dihor.

În ciuda mărimii sale, dihorul nu este un rozător, ci este un animal carnivor. Acesta vânează șoareci, șobolani și păsări de mici dimensiuni. De asemenea, trebuie să faceți diferența dintre dihorul sălbatic și dihorul domesticit, fiindcă nu este același lucru. Dihorul care trăiește în sălbăticie este mai agresiv și atacă oamenii, atunci când se simte amenințat. În schimb, dihorul ca animal de companie este jucăuș și sociabil. Din păcate, acesta trăiește, în medie, 6-8 ani, dar poate ajunge și la 14 ani.

un dihor în sălbăticie

Dihorul care trăiește în sălbăticie este mai agresiv și atacă oamenii, atunci când se simte amenințat.

Dihorul atacă omul: La ce trebuie să fii atent?

Cei mai mulți oameni care dețin un dihor ca animal de companie spun că acesta nu este agresiv. Însă, sunt și situații în care mușcă. Adesea mușcă din joacă și curiozitate, dar și pentru că între 8 și 12 săptămâni, un dihor își schimbă dinții. În această perioadă, mușcă tot ce îi iese în cale. De asemenea, un dihor devine agresiv și mușcă dacă este indispus sau dacă îi este foame.

Dacă stă prea mult închis sau dacă nu are suficient spațiu de desfășurare, dihorul devine neliniștit și mușcă. Același lucru se întâmplă și dacă nu i se oferă destulă atenție. Iar dacă este agresat fizic de stăpân, acesta mușcă pentru a se apăra.

În cazul în care dihorul se îmbolnăvește, el devine agresiv. Cuprins de dureri, un dihor nu acceptă pe nimeni să pună mâna pe blănița lui, nici măcar pe un alt dihor.

Chiar dacă este incredibil, dar dihorul are o ținere de minte foarte bună. El știe că în cabinetul medicului veterinar se întâmplă lucruri pe care nu le agreează și de aceea poate deveni agresiv, atât cu medicul, cât și cu cei apropiați.

Când intră în perioada de reproducere, dihorii își schimbă comportamentul. Devin agresivi cu toți cei din jur, din cauza hormonilor care își fac de cap.

Este posibil ca, uneori, dihorii să nu suporte unele mirosuri. Dacă o aromă este neplăcută pentru ei, atunci vor mușca.

mai mulți dihori

Când intră în perioada de reproducere, dihorii își schimbă comportamentul.

Aspecte pozitive atunci când ai ca animal de companie un dihor

Dacă îți dorești ca animal de companie un dihor, trebuie să știi că este cel mai drăguț animal pe care l-ai putea avea. Este inteligent, jucăuș, sociabil, poate fi luat ușor în vacanțe și este recomandat persoanelor ocupate.

Astfel că, dacă ai un loc de muncă solicitant, la care petreci foarte mult timp, un dihor este animalul perfect pentru tine. Doarme între 18 și 20 de ore pe zi, fiind mai activ dimineața și seara. Își găsește culcuș în locuri diverse: în dulapuri, sertare, coșuri cu rufe, spații de sub pat.

Dihorul este un animal foarte jucăuș, care îți va însenina ziua. Poate fi comparat cu un cățeluș, care fuge de colo-colo, cât este ziua de lungă. Atunci când nu doarme, bineînțeles. Adoră orice fel de jucării, în special mingile, dar preferă și pungile de plastic, în care poate să se ascundă.

Este un animal inteligent, ceea ce înseamnă că poate fi dresat cu ușurință. Își cunoaște orele de masă și te atenționează când trebuie hrănit, în caz de uiți.

Fiindcă atunci când ai un câine sau o pisică te confrunți constant cu păr în casă, ei bine, cu un dihor, lucrurile stau diferit. Acesta nu năpârlește decât primăvara și toamna, iar în restul anului nu ai probleme. În plus, nici nu roade cablurile sau mobila și, pe deasupra, este și un animal curat, căruia îi place să își curețe blănița.

Așadar, te-am convins să îți iei un dihor?

un dihor care doarme pe mâna unui om

Dihorul doarme între 18 și 20 de ore pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *