Prima pagină » Informații utile » Dihor domestic. Un animal de companie cu care nu te poți plictisi

Dihor domestic. Un animal de companie cu care nu te poți plictisi

12 iul. 2024, 11:56,
BZI.ro, în Informații utile

Inteligent, plin de viață și adorabil, dihorul domestic poate fi un animal de companie ideal dacă îi acorzi atenția necesară. Însă nu sunt pentru oricine. Fiind foarte vioi, creșterea lor poate să fie solicitantă. Ei au nevoie de multă atenție și activitate.

Dihorul domestic, un animal de companie pretențios

Dihorii de casă au nevoie de atenție specială. Acestora trebuie să le fie tăiate ghearele și periată plana constant. Este nevoie ca să le fie curățate urechile cu un șervețel umed special și cu grijă pentru a nu adăuga nimic în canalul auditiv. De asemenea, trebuie să fie vaccinați împotriva turbării.

Aceștia au nevoie de măcar 10-15 ore de întuneric pe zi pentru a absorbi melanina. În caz contrar, riscă să dezvolte boli mortale.

Dihorii dorm foarte mult, între 18 și 20 de ore pe zi. În schimb, când sunt trezi, sunt deosebit de energici. Le place să se joace și să alerge prin casă. Din această cauză pot să fie și destul de stricăcioși, așa că trebuie să aveți grijă la lucrurile la care are acces. Din cauza curiozității lor exagerate prezintă riscul de a-și pierde viața explorând sau accidentându-se.

Dihorilor de casă le place să se joace cu stăpânii. Jocurile dihorilor sunt foarte asemănătoare cu ale pisicilor, se ascund și așteaptă să fie căutați, se joacă de-a vânatul iar mușcătura lor în timpul jocului este suavă. Aceștia sunt animale sociabile și indicat este să-i țineți cel puțin în perechi.

Aceștia sunt sociabili și cu alte animale, cum ar fi câinii sau pisicile.

Cum poți face rost de un dihor?

Dacă îți dorești un dihor ca animal de companie, acesta se poate găsi de cumpărat sau la centrul de protecție al animalelor. În ceea ce privește prețul, poate varia de la 100 la 250 de euro. În cazul puilor, asigură-te că aceștia au cel puțin zece săptămâni înainte de a-i lua acasă. Separarea prea devreme de mamă și de frați poate cauza probleme comportamentale grave.

Trebuie să aveți în vedere că aceștia nu sunt potriviți pentru copiii mici. Au tendința să muște în joacă. Mușcătura nu este gravă, însă cel mai bine este să feriți copiii de astfel de situații. Copiii mici trebuiesc supravegheați când intră în contactul cu dihorii, din cauză că îi pot strangula sau răni, iar aceștia reacționând pot mușca sau zgâria puternic copilul.

Statura mică a acestor animăluțe, dar și capacitatea de a se strecura în locuri strâmte poate însemna un pericol pentru aceștia. Din această cauză, stăpânii de dihori trebuie să-și amenajeze casa astfel încât animalul să nu fie expus acestor riscuri sau să închidă animalul într-o cușcă în timpul cât aceștia sunt plecați sau în timpul nopții.

În ceea ce privește hrana, aceștia sunt carnivori și au nevoie de proteine și grăsimi de origine animală. Totuși, carnea de porc este nocivă pentru aceștia. Dihorilor domestici le plac de asemenea dulciurile, precum stafidele, sau untul de arahide, dar acestea trebuie date cu chibzuință datorită faptului că zaharurile provoacă tulburări în metabolismul lor.

Dihorul domestic este un animal de companie pretențios ce nu trebuie ținut singur. Creșterea în sine nu e dificilă, fiind întreținut aproape ca o rozătoare, în schimb are nevoie de multă atenție și joacă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *