Prima pagină » Titlurile zilei » Digitalizare doar pe hârtie! Cazierul judiciar electronic nu este valabil la susținerea probei practice a examenului auto! Ștefan Grecu: „Cazierul online, odată ce este listat, își pierde valabilitatea” – FOTO

Digitalizare doar pe hârtie! Cazierul judiciar electronic nu este valabil la susținerea probei practice a examenului auto! Ștefan Grecu: „Cazierul online, odată ce este listat, își pierde valabilitatea” – FOTO

28 iul. 2023, 02:00, 13 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Începând cu 1 ianuarie 2023, românii pot să obțină cazierul judiciar online, putând fi descărcat prin intermediul site-ului Ghiseul.ro. Digitalizarea are însă niște limite, iar acesta nu este valabil la susținerea traseului din cadrul examenului auto

În ziua susținerii probei practice, cursanții trebuie să prezinte examinatorului fișa de școlarizare, chitanța pentru obținerea permisului auto, cererea tip și cazierul judiciar, doar că acesta trebuie obținut de la Serviciul de Eliberări Caziere Judiciare al IPJ Iași, cu semnătură și ștampilă originală, deoarece cazierul electronic, odată ce este listat, își pierde valabilitatea. Din această cauză, cursanții sunt duși în eroare și nevoiți să umble pe drumuri în plus.

Raul-Marian Neneștean: „Acest cazier digital este valabil atunci când elevii susțin proba teoretică”

Deși instructorii au fost informați că elevii care se prezintă la proba practică a examenului auto cu cazier online nu vor fi examinați, mai există cazuri în care cursanții îl printează și îl atașează la dosar. În astfel de situații, examinarea nu poate avea loc, elevilor fiindu-le recomandat să se prezinte la Serviciul Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative Iași, pentru a obține certificatul de cazier judiciar în format fizic.

„Am întâmpinat chiar ieri (n.r. – miercuri, 26 iulie 2023) o asemenea situație cu un elev de-al meu! Am avut noroc, ca să spun așa, că domnul examinator a înțeles situația, mi-a examinat elevul, l-a declarat admis, dar m-a rugat ca până termină de examinat toți elevii să-i aduc un alt cazier judiciar în format fizic, eliberat de către IPJ Iași! Culmea este că acest cazier digital este valabil atunci când elevii susțin proba teoretică, dar la proba practică le trebuie alt cazier, în format fizic, nu digital! Păi unde este digitalizarea”, a declarat Raul-Marian Neneștean, președintele Asociației Școlilor și Instructorilor Auto din Iași.

Cazierul judiciar electronic își pierde valabilitatea după ce este listat

Într-adevăr, și marți, 25 iulie 2023, o cursantă care urma să fie examinată de Marius Ghercă s-a prezentat la examen având doar cazier online, listat. Văzând aceasta, examinatorul i-a acordat timp cursantei încât să meargă să obțină un cazier judiciar în format fizic.

Astfel, eleva a putut da traseul în ziua în care a fost programată. Ștefan Grecu, șef Serviciu Public Comunitar Regim de Permise de Conducere și Înmatriculări ale Vehiculelor Iași, a declarat că școlile de șoferi au fost informate din timp că certificatul de cazier electronic nu este valabil în cazul susținerii probei practice a examenului auto.

„Cazierul online, odată ce este listat, își pierde valabilitatea, aceasta este explicația. Cazierul astfel obținut este valabil doar în mediul online. Școlile de șoferi au fost informate în sensul acesta cu foarte mult timp în urmă. Suntem înțelegători și rezolvăm orice situație apare. Nu se pune problema ca elevii să nu poată susține proba practică a examenului din această cauză. Situațiile în care cursanții se prezintă la examenul practic cu cazier online sunt destul de izolate”, a declarat Ștefan Grecu, șef Serviciu Public Comunitar Regim de Permise de Conducere și Înmatriculări ale Vehiculelor Iași.

Comentarii
  • Imbecilitate marca DRlPCIV.Grecu ,in particular

  • Familia Flinstone este încă la mare distanță de eficiență a procedurilor față de România.

  • Reptila de examinator nu poate verifica online inainte de examen?

  • Tampenie mai mare nu exista…”cazierul odata listat” isi pierde valabilitatea!!!!
    Kafka ar scrie o intreaga enciclopedie a absurdului daca ar mai trai!

  • Tampenie mai mare nu exista…”cazierul odata listat” isi pierde valabilitatea!!!!
    Kafka ar scrie o intreaga enciclopedie a absurdului daca ar mai trai!

  • mai, Anonim, mai! dovada de imbecilitate o dai tu, din moment ce exista o lege stramba care spune ca e nevoie de cazier „in original”, n are Grecu ce sa faca si nici DRPCIV… (de data asta au dreptate, din pacate, gaborii) !!! tu in particular…

  • the hostile one

    Cererile online se depun la ghişeul 7…şi se completraza cu pix albastru.

  • Astia de la Politie sunt idioti? In ce tara traim? Actele semnate electronic au valabilitate ca si cele originale. Legea e din 2004 daca nu ma înșel. Astia de la stat trebuie concediati 80% din ei.

  • Esti idiot amice. Citeste legea semnaturii electronice din 2004. Legea nu o fac functionarii de la ghiseu.

  • La inmatriculari este aceeasi situatie. Cer copie de pe asigurare, iar cand le amintesti de lege iti raspund ofuscati ca asta e situatia. Si toate astea, pe banii nostri.

  • La spital am patit acelasi lucru urat si necolorat. Cand ma-m externat doctorita mia cerut alte acte ca eu lea-m lasat la primire cand am, intrat in spital cu o luna in urma.
    De acea eliminarea, hartiei nu va rezolva mare, lucru mai mult incurca pe cetațenii acestei, tari frumoase si libere. Hai sictir

  • Ce fata de ,,BOU,, are sclembarul asta de Grecu. Alt șef nu au mai găsit de pus? Asta nici la el acasă nu este SEF…un kk cu oki…da cred că are coiele tari de asta a ajuns șef…sau e un pupincurist …lingău sau sifon

  • O hartie pe care o iei de la politie, si.ti trebuie sa o arati tot la politie… numai in romania se poate asa ceva…. :)))))) cand trebuia cu un singur click de 5 sec sa se rez pe loc… da na… tre sa ia si ei niste salarii ca „lucreaza” la ghiseele alea, nu? :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *