Prima pagină » Business în România » Digi cumpără Telekom România Mobile! Ce se întâmplă cu abonaţii şi facturile
Digi cumpără Telekom România Mobile! Ce se întâmplă cu abonaţii şi facturile

Digi cumpără Telekom România Mobile! Ce se întâmplă cu abonaţii şi facturile

28 mai 2024, 11:09,
BZI.ro, în Business în România

Digi România cumpără Telekom România Mobile, însă Telekom va rămâne pe piață. Tranzacția se va face prin West Network Invest S.R.L, un vehicul investițional deținut majoritar de către Digi și minoritar de către grupul Clever Media. Rețeaua de telefonie și internet Telekom Romania Mobile Communications S.A. va intra sub controlul unor oameni de afaceri cu business-uri în telecomunicații, dar și în mass-media. Consiliul Concurenței nu a primit încă o notificare privind tranzacția, aceasta urmând să vină în următoarele săptămâni.

Digi cumpără Telekom România Mobile

Digi cumpără majoritar Telekom Romania Mobile Communications. Grupul românesc de telecomunicații și mass-media Digi, controlat de omul de afaceri bihorean Zoltan Teszari, urmează să cumpere majoritar rețeaua Telekom Romania Mobile Communications S.A. de la Hellenic Telecommunications Organization S.A., potrivit unui acord de principiu, anunțat la Bursa de Valori București.

Tranzacția se va face prin West Network Invest S.R.L, un vehicul investițional deținut majoritar de către Digi și minoritar de către grupul Clever Media, care deţine posturile Look, Prima TV, Agro TV şi Profit TV. . Acest vehicul investițional va prelua astfel 99,9999994% din Telekom Romania Mobile Communications S.A.

În cadrul acestei achiziții, rețeaua de telefonie și internet Telekom Romania Mobile Communications S.A. va intra sub controlul unor oameni de afaceri cu business-uri în telecomunicații, dar și în mass-media, un domeniu care depinde de serviciile de telecomunicații.

Digi este un grup complex, care controlează rețele vaste de telecomunicații de voce, internet și cablu TV, precum și postruile de televiziune Digi 24 și Digi Sport și site-urile de știri aferente.

Clever Media, cumpărătorul minoritar al rețelei Telekom Romania Mobile Communications, este un grup clujean deținut majoritar (90%) de Adrian Gheorghe Tomșa, și de Maria Nicoară (10%). Grupul cuprinde posturi de televiziune ca Prima TV, Prima Sport, Prima News, Profit News, Agro TV, precum și site-ul de business Profit.ro, printre altele.

Clienții, obligați să plătească mai mult de la 15 iulie

Omul de afaceri Adrian Tomșa a precizat că încă din perioada 2020-2021 lucrează la achiziția Telekom Romania Mobile. Mai mult, anul trecut a vrut să cumpere compania de telecomunicații UPC România, depunând o ofertă angajantă de peste 200 de milioane de euro, însă în anul 2020 UPC România a fost achiziționată de Vodafone România.

„Societatea informează piața că, în data de 27 mai 2024, Digi Romania S.A. („Digi”) a încheiat un acord de principiu privind principalii termeni și condiții pentru achiziționarea de către West Network Invest S.R.L, un vehicul investițional deținut majoritar de către Digi și minoritar de către grupul Clever Media, a unei dețineri de 99,9999994% din capitalul social al Telekom Romania Mobile Communications S.A. („Telekom Romania Mobile”) de la Hellenic Telecommunications Organization S.A. („Tranzacția”)“, au precizat reprezentanții Digi.

Președintele Consiliul Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat anterior că instituția este interesată de unde vin banii pentru achiziția companiei de telecomunicații Telekom.

Încheierea tranzacției este condiționată de mai multe aspecte, printre care finalizarea analizei de due diligence, obținerea aprobărilor necesare de la autoritățile competente și finalizarea și semnarea documentației aferentă Tranzacției. Conform înțelegerii dintre acționarii West Network Invest S.R.L., în cazul în care Digi cumpără Telekom România Mobile, Telekom Romania Mobile urmează să rămână în piață ca operator independent de telecomunicații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024