Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Care sunt diferențele dintre diabetul de tip 1 și tip 2?
Care sunt diferențele dintre diabetul de tip 1 și tip 2?

Care sunt diferențele dintre diabetul de tip 1 și tip 2?

18 aug. 2020, 16:48,
în Sanatate

Diferențele dintre diabetul de tip 1 și 2. Diabetul de tip 2 este un flagel global datorat unei diete sărace prea bogate în grăsimi și zahăr, în special la copii. Care sunt diferențele față de diabetul de tip 1?

Diferențele dintre diabetul de tip 1 și 2

De obicei, diabetul afectează adulții de peste 40 de ani, fiind promovat de obezitate și lipsa de activitate fizică.

Diabetul de tip 2, cel mai frecvent

Diabetul de tip 2 este cel mai cunoscut, deoarece afectează 90% dintre diabetici. De obicei, această boală apare treptat, odată cu vârsta. Este cauzată de utilizarea necorespunzătoare a insulinei de către celulele organismului. Ficatul unei persoane cu diabet zaharat de tip 2 începe de fapt să producă prea mult zahăr, astfel încât acesta să nu mai poată fi absorbit și folosit de mușchi. Pancreasul este apoi copleșit: nu mai poate produce suficientă insulină pentru a elimina excesul de zahăr din sânge. La început, acest diabet este asimptomatic. Abia când nivelul glicemiei depășește 2 g / L încep să apară primele simptome. Diabetul este deja avansat. Diferiți factori, cum ar fi istoricul familial, excesul de greutate și stilul de viață sedentar, cresc riscul de a dezvolta acest tip de diabet.

Diabetul de tip 1, o boală autoimună

Mai puțin frecvent decât primul, diabetul de tip 1 afectează mai ales copiii, adolescenții și adulții tineri. De obicei, apare în adolescență la persoanele cu predispoziții genetice, diabetul de tip 1 este de fapt o boală autoimună. Celulele pancreasului, care se presupune că sintetizează insulina, sunt distruse de celulele imune ale diabeticului. Prin urmare, hormonul nu mai este secretat. Cu toate acestea, insulina este singurul hormon capabil să scadă nivelul glicemiei. Există o singură soluție pentru a compensa această lipsă: asigurarea de insulina prin insulinoterapie. Înainte de a ajunge la această etapă, mai multe simptome ar trebui să alerteze părinții și să-i determine să consulte un medic cât mai curând posibil, deoarece această boală progresează foarte rapid. Cele două semne principale ale diabetului de tip 1 sunt, prin urmare, setea foarte mare și frecventa, abundenta de urină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *