Prima pagină » Sanatate » Frumusete » Pielea uscată, pielea deshidratată: cum faci diferența?
Pielea uscată, pielea deshidratată: cum faci diferența?

Pielea uscată, pielea deshidratată: cum faci diferența?

16 aug. 2020, 18:28,
în Sanatate

Diferenta dintre pielea uscată si pielea deshidratată. Cunoașterea tipului tău de piele înseamnă să aplici tratamentele care i se potrivesc. Dacă știm diferența dintre pielea mixtă și pielea uscată, avem tendința de a crede că a avea pielea uscată sau deshidratată este același lucru, dar nu este așa.

Pielea este cel mai mare organ al nostru și mai ales unul dintre cele mai complexe. Pielea uscată și cea deshidratată nu au aceleași probleme. De asemenea, si pielea grasă poate fi deshidratată, dar nu va fi niciodată uscată (cu excepția cazurilor excepționale în perioadele cu schimbări extreme de temperatură).

Ce este pielea uscată?

Pielea se distinge în trei familii principale: uscata, normala sau mixta. În cazul pielii uscate, lipsa lipidelor sau a grăsimilor din epidermă provoacă iritare, roșeață și sensibilitate generală la temperatură. Epiderma este formată dintr-o multitudine de celule sudate împreună folosind un liant care ajută la reținerea apei prezente în mod natural și garantează o hidratare bună. În cazul pielii uscate, acest liant intercelular este detașat sau este poros, permițând trecerea agresiunilor externe și apa se evaporă mai mult decât este necesar. Celulele se vor detașa unele de altele provocând plăci, roșeață și mâncărimi.

Ce este pielea deshidratată?

Deshidratarea pielii afectează dermul, stratul mai profund de sub epidermă. Astfel, toate tipurile de piele pot fi deshidratate, chiar si cele mixta si grasa. În acest caz, este vorba despre o lipsă semnificativă de apă care va provoca apariția mai mult sau mai puțin timpurie a ridurilor și a liniilor fine. Pielea corect hidratată se isi revine întotdeauna înapoi în loc, de la sine, dacă este prinsă pe partea de sus a mâinii, de exemplu sau dimineața, când te trezești.

Scapă de pielea uscată și deshidratată

După ce aflați dacă aveți pielea uscată sau deshidratată, este important să folosiți îngrijirea potrivită. Pentru a trata pielea uscată, este relativ ușor, deoarece trebuie să folositi o cremă care să o reînnoiască și să o consolideze. Pe de altă parte, pentru pielea deshidratată, este mai complex, deoarece este necesar să se ajunga la dermul lipsit de apă și nu de grăsime. Astfel, în primul caz, este necesara doar o cremă emolientă bogată în acizi grași esențial. În cel de-al doilea caz, ne concentrăm pe acidul hialuronic cu greutate moleculară mare și mică, pentru a hidrata și reumple în profunzime și la suprafață. Acest lucru va reporni producția de colagen și acid hialuronic natural. Tenul va apărea imediat mai luminos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024