Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Dieta potrivita in caz de fibrom uterin
Dieta potrivita in caz de fibrom uterin

Dieta potrivita in caz de fibrom uterin

01 apr. 2021, 11:17,
în Sanatate

Fibromul este o tumoare musculară benignă a uterului. Dimensiunea sa poate varia de la cea a unui bob de mazăre la cea a unui grapefruit și, în unele cazuri, chiar invadează cavitatea abdominală. Fibroamele sunt rezultatul dezechilibrului hormonal: producție insuficientă de progesteron, producție excesivă de estrogen – o situație frecventă de stres, șoc emoțional, obezitate sau premenopauză.

Fibromul provoacă o anumită formă de sângerare și tinde să crească lent, până la menopauză; apoi scade în volum. Deși benign în sine, fibromul este uneori responsabil pentru infertilitate și este atât un disconfort, cât și un risc de anemie (lipsa de fier din cauza sângerării). Dacă este deosebit de mare, poate comprima tractul urinar și distruge imperceptibil rinichiul.

Cum putem trata fibromul cu aloe vera

Iată un tratament puternic care ajuta la reducerea sau eliminarea unui fibrom uterin!

Extrageți gelul din 3 frunze adulte de Aloe Vera și amestecați-l cu 100 ml de miere. Adăugați 2 linguri de whisky si o portocală stoarsă. Tratamentul trebuie administrat timp de 10 zile pe lună pe o perioadă de 1 an.

Un alt remediu pentru fibromul uterin, din Mexic

Îndepărtați partea verde a unei frunze de aloe vera. Tăiați-o într-o bucată mică în formă de supozitor. Introduceți-o în vagin înainte de culcare. Folositi intotdeauna gelul pe care îl extrageți din plantă. Modelați-l și puneți-l în congelator, apoi introduceți o capsulă în fiecare seară, timp de 7 seri. Efectuați acest tratament la fiecare două săptămâni până când fibromul a dispărut (cu o pauză în timpul menstruației).

Cataplasmă cu ulei de ricin împotriva fibromului

Pentru a îmbunătăți circulația sângelui în regiunea uterină și, prin urmare, pentru a ajuta la eliminarea fibroamelor, utilizați ulei de ricin ca si cataplasmă. Înmuiați o cârpă cu ulei de ricin și așezați-o pe abdomen. Așezați deasupra o sticlă de apă fierbinte. Lăsați să acționeze cel puțin 30 de minute, faceți această cataplasmă în fiecare seară

Vitamine și suplimente

Anumite tipuri de vitamine pot ajuta, de asemenea, la reducerea dimensiunii fibromului. Cercetările confirmă faptul că riscul de fibrom poate crește dacă aveți cantități mici de vitamina D și vitamina A din surse animale, cum ar fi produsele lactate.

Fibroamele uterine pot agrava durerile menstruale, balonarea și crampele. O serie de vitamine pot ajuta la ameliorarea acestor simptome:

vitamina B1
vitamina B6
vitamina E
magneziu
acizi grasi omega-3

Puteți găsi aceste vitamine în alimente, precum și în suplimente.

Ceai verde

Un bioflavonoid din ceaiul verde numit EGCG poate ajuta la reducerea dimensiunii fibroamelor. Acest lucru se poate datora capacității sale de a reduce inflamația și de a elimina toxinele din corp.

Arborele cast

Arborele cast este indicat pentru sângerări menstruale abundente, menstruatii dureroase și alte simptome. Acest remediu pe bază de plante ajută la echilibrarea nivelului hormonal.

Senna și uleiul de ricin

Ierburile fibroase precum isphagula și senna sunt folosite ca laxative naturale. Adăugați aceste ierburi în apă sau suc pentru a ajuta la ameliorarea constipației.

Pentru a combate un fibrom, acordați o atenție deosebită nutriției!

Îmbunătățiți-vă nutriția evitând proteinele animale (înlocuiți-le cât mai mult posibil cu proteine ​​vegetale). Consumați sucuri de legume proaspete cel puțin de două ori pe zi. Consumați usturoi proaspăt, 4 căței pe zi tocați sau zdrobiți pentru mai multă eficiență (de exemplu, amestecat cu suc de legume).

Un aport de fibre la toate mesele, redu alcoolul și cafeaua. Promovați o dietă bogată în fructe, legume cu frunze inchise la culoare, cereale integrale, leguminoase, nuci și semințe, pește.

Alimente nerecomandate pentru fibrom

Femeile cu fibroame ar trebui să reducă sau să elimine din dietă carnea roșie, produsele lactate, ouăle, grâul și glutenul, soia, alcoolul și alimentele bogate în zahăr, cofeină și grăsimi saturate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *