Prima pagină » Lifestyle » Diete si sanatate » Dieta Nupo recomandată de Institutele scandinave face ravagii printre vedete! Are grup de suport pe rețelele de socializare
Dieta Nupo recomandată de Institutele scandinave face ravagii printre vedete! Are grup de suport pe rețelele de socializare

Dieta Nupo recomandată de Institutele scandinave face ravagii printre vedete! Are grup de suport pe rețelele de socializare

30 aug. 2023, 15:54,
BZI.ro, în Lifestyle

Nupo reprezintă dieta de succes a regiunilor scandinave, cunoscute pentru stilul lor de viață sănătos. Bazată pe mai mult de 40 de studii științifice, dieta de slăbit NUPO a fost dezvoltată în 1981 la Spitalul Hvidovre din Danemarca de către Dr. Flemming Quaade, unul dintre cei mai importanți specialiști în domeniul obezității din țările nordice. Scopul său a fost să ajute pacienții să se pregătească pentru operații de bypass gastric, oferindu-le un aport caloric cât mai redus posibil, dar asigurând în același timp necesarul echilibrat de nutrienți pentru o pierdere în greutate rapidă și sigură. Dr. Quaade a coordonat o echipă de cercetare care a dezvoltat Dieta Foarte Scăzută în Calorii (VLCD).

Dieta Nupo are multiple efecte pozitive asupra sănătății

VLCD este acronimul expresiei „very low calorie diet”, adică „dietă cu foarte puține calorii”. În mod evident, aceasta implică un aport caloric zilnic extrem de redus, suficient pentru a promova pierderea în greutate sau menținerea acesteia. De obicei, dietele VLCD recomandă un aport caloric cuprins între 800 și 1200 de calorii, în funcție de obiectivele și așteptările fiecărei persoane în parte. Una dintre cele mai populare diete VLCD este cunoscută sub numele de NUPO. Această dietă, recunoscută internațional, pune la dispoziția utilizatorilor săi o selecție de produse de marcă proprie, care sunt de mare ajutor în respectarea unui plan alimentar cu conținut redus de calorii. Desigur, puteți crea o dietă VLCD prin intermediul meselor preparate în propria casă, dar acest lucru poate fi destul de dificil. Aveți nevoie în primul rând de anumite produse și ingrediente, dar mai ales de suficient timp pentru gătit. În ziua de azi, timpul este o resursă foarte prețioasă.

Conceptul de bază al acestui tip de dietă constă în consumul unui număr mai mic de calorii decât cele arse într-o zi. Evident, acest lucru conduce la pierderea în greutate. De asemenea, este clar că o astfel de dietă pentru slăbit implică și activitate fizică regulată. Chiar și un aport caloric semnificativ redus (800 calorii pe zi) nu înseamnă că se poate renunță complet la activitatea fizică. De exemplu, mersul pe jos până la locul de muncă sau o scurtă plimbare pot arde cel mult 100-200 de calorii. Pentru a depăși pragul de 800, este necesar să faceți puțin mai mult.

Reducerea aportului caloric reprezintă primul pas. Apoi, la fel de important este asigurarea aportului de elemente esențiale către organism – nutrienți, minerale și vitamine. Acesta este unul dintre motivele pentru care un plan alimentar bazat pe mese preparate acasă nu prea se încadrează în specificațiile VLCD. Întotdeauna există riscul fie de a consuma prea multe calorii, fie de a furniza prea puține vitamine sau nutrienți. De aceea, o alegere potrivită ar fi să apelați la o dietă pentru slăbit precum NUPO.
Dietei NUPO îi sunt atribuite o serie de efecte benefice asupra sănătății, printre care și reducerea riscului de afecțiuni cardiovasculare, de cancer de colon și de sân, scăderea riscului complicațiilor asociate diabetului de tip 2 și zaharat și normalizarea oxigenării sângelui. Prin intermediul produselor sale, NUPO vă oferă posibilitatea de a crea un plan alimentar (cu produse gata preparate sau cu timp de preparare foarte scurt) care să satisfacă cerințele unei diete VLCD, fără a sacrifica prea mult timpul liber.

Dieta Nupo are un grup de suport cu peste 8.000 de membri

De-a lungul celor peste 40 de ani, Institutele de Obezitate, Diabet, Boli de Metabolism și Nutriție din regiunea scandinavă și din vestul Europei au recomandat produsele NUPO pentru a îmbunătăți tratamentele pacienților și pentru a normaliza parametrii biologici precum tensiunea arterială, colesterolul și glicemia. În România, NUPO are o prezență activă pe social media, fiind susținut atât de persoane publice, dar și de oameni obișnuiți care au învins lupta cu kilogramele în plus. Astfel, NUPO este singura dietă de slăbit din România cu un grup de suport. În fiecare zi, peste 8.600 de persoane interacționează în cadrul acestui grup dedicat, numărul lor fiind într-o creștere constantă.

Membrii grupului NUPO au afirmat că interacțiunea zilnică le este de mare ajutor. În mod periodic, sunt organizate întâlniri cu membrii grupului, influenceri și celebrități care au reușit să slăbească. Scopul comun este să scape de kilogramele în plus, să-și schimbe stilul de viață alimentar sau să învețe cum să înlocuiască unele mese cu produse sănătoase și echilibrate din punct de vedere nutrițional. Membrii sunt activi, se încurajează reciproc, postează rețete și împărtășesc progresele făcute în cadrul dietei, în urma unor provocări lansate de administratorii grupului. La finalul acestor provocări, persoanele care au obținut cele mai mari rezultate sunt recompensate. Dieta NUPO este flexibilă și poate fi adaptată în funcție de preferințele fiecărei persoane. Pentru a obține o pierdere rapidă și sigură în greutate, specialiștii recomandă să urmați această dietă timp de cel puțin 3 și maximum 8 săptămâni. În caz de obezitate, puteți face o pauză de 1-2 săptămâni, urmată de reluarea dietei pentru a continua procesul de slăbire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *