Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Dieta ketogenică este dăunătoare pentru inimă
Dieta ketogenică este dăunătoare pentru inimă

Dieta ketogenică este dăunătoare pentru inimă

05 oct. 2020, 07:48,
BZI.ro, în Sanatate

Potrivit unui studiu recent american, dieta ketogenică este dăunătoare pentru inimă deoarece ar promova dezvoltarea tulburărilor cardiovasculare.

Ai auzit vreodată de dieta ketogenică? Această dietă de slăbire constă în limitarea drastică a consumului de carbohidrați (paste, dulciuri, pâine etc.) în timp ce creșteți semnificativ aportul de lipide (nuci, pește gras, ulei de măsline etc.). Scopul: a pune corpul într-o situație de cetoză, adică să-l oblige să se folosească de rezervele sale de grăsime pentru a funcționa.

Relativ eficientă pentru scăderea în greutate, dieta ketogenică nu este totuși recomandată de medici: într-adevăr, deoarece este dezechilibrată, această dietă de slăbire poate favoriza apariția unui efect yo-yo, adică o reluare bruscă a greutății pierdute (și chiar mai mult) de îndată ce reveniți la o dietă normală.

Dieta ketogenică este dăunătoare pentru inimă

În plus, potrivit unui studiu recent realizat de cercetători de la National Jewish Health (în Statele Unite), dieta ketogenică crește riscul de a dezvolta tulburări cardiovasculare. În cauză: un consum excesiv de lipide și, în special, de acizi grași saturați asociat cu un risc crescut de boli de inimă și colesterol, specifică cercetătorii. O dietă ketogenică continuată pe termen lung (un an) poate fi responsabilă de arterioscleroză, adică o rigidizare a arterelor.

Prin urmare, dieta ketogenică nu este recomandată în special persoanelor care au factori de risc cardiovascular (de exemplu: hipertensiune arterială sau obezitate). Pentru a pierde în greutate într-un mod sănătos și durabil, nu există niciun secret: este necesar să adoptați o dietă echilibrată (atat cu lipide cât și cu proteine ​​și carbohidrați) și să practicați activitate fizică regulată (cel puțin 30 de minute pe zi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *