Prima pagină » Informații utile » Dieta indiană. Ce presupune acest regim de slăbire

Dieta indiană. Ce presupune acest regim de slăbire

27 aug. 2024, 13:56,
în Informații utile

Deși numele dietei indiene duce cu gândul la condimente vibrante și arome bogate, regimul este alcătuit din 80% plante. Hinduismul, religia predominantă din India, promovează o dietă vegetariană sau lacto-vegetariană.

Acest regim alimentar promovează un aport ridicat de alimente vegetale și un consum redus de carne. Dieta indiană a fost corelată cu un risc redus de apariția a afecțiunii Alzheimer datorită alimentelor pe care le promovează.

Ce presupune dieta indiană

Multă lume apelează la diferite metode și diete pentru a scăpa de kilogramele în plus. O alimentație sănătoasă, combinată cu exercițiile fizice, este metoda care poate da cele mai multe roade.

Mesele și gustările din această dietă sunt compuse din alimente proaspete, integrale, aromate cu ierburi și condimente. În acest regim alimentar, legumele sunt cele care stau pe primul loc. Printre ele se numără: roșiile, spanacul, vinetele, verdeața de muștar, okra, ceapa, pepenele amar, conopida, ciupercile, varza etc. Acesta conține și numeroase legume precum: mango, papaya, rodie, guava, portocale, tamarind, lychee, mere, pepene galben, pere, prune, banane.

În această dietă puteți consuma și nuci și semințe: caju, migdale, arahide, fistic, semințe de dovleac, semințe de susan, semințe de pepene verde și multe altele. În ceea ce privesc leguminoasele, conține: fasole Mung, mazăre, bulgur, grâu, fasole, linte și năut.

Această dietă mai conține:

Rădăcini și tuberculi: cartofi, morcovi, cartofi dulci, păstârnac, yams;

Cereale integrale: orez brun, orez basmați, mei, hrisca, quinoa, orz, porumb, pâine integrală, amarant;

Lactate: brânză, iaurt, lapte, chefir, ghee;

Ierburi si condimente: usturoi, ghimbir, cardamom, chimen, coriandru, garam masala, boia de ardei, turmeric, piper negru, schinduf, busuioc și multe altele;

Grăsimi sănătoase: lapte de cocos, lactate pline de grăsimi naturale, avocado, ulei de cocos, ulei de muștar, ulei de măsline, ulei de arahide, ulei de susan, ghee;

Surse de proteine: tofu, leguminoase, lactate, nuci și semințe.

Ca băuturi, se recomandă: apă simplă sau cu lămâie, apă minerală, ceai neîndulcit (inclusiv ceaiuri Darjeeling, Assam și Nilgiri), cafea neîndulcită.

Idei de gustări

Conform acestei diete, pentru a pierde kilogramele în plus nu e necesar să te înfometezi, ci trebuie doar să înlocuiești gustările bogate în calorii și zaharoase cu opțiuni mult mai sănătoase.

Astfel, pe lângă mese sunt și numeroase idei de gustări delicioase precum: o mână mică de nuci, fructe felii cu iaurt neîndulcit, tocăniță de legume, salată de varză, semințe de dovleac prăjite, fructe feliate cu nuci sau unt de oleaginoase, năut prăjit (channa), hummus cu legume, salata de fasole verde, floricele sărate, chefir neîndulcit, semințe de fenicul, fructe proaspete cu brânză, supă de legume pe bază de bulion.

Trebuie luate în calcul totuși și riscurile. Din cauza faptului că meniul este predominant alcătuit din surse vegetale, persoanele care suferă de alergii la anumite alimente sau intoleranță la lactoză trebuie să consulte părerea unui medic înainte de a adopta acest regim.

În plus, luând în considerare că dieta este una bogată în alimente hipercalorice (lactate grase, nuci, semințe), este mult mai ușor ca numărul zilnic de calorii recomandat pentru o persoană să fie depășit. Pentru asta vă poate ajuta un nutriționist care să vă face exact meniul pentru fiecare zi.

Dieta indiană, alături de exerciții fizice regulate, poate stimula pierderea în greutate, timp în care este susținută și sănătatea organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *