Prima pagină » Magazin » Dieta estivală: Care sunt cele mai sănătoase alimente din timpul verii
Dieta estivală: Care sunt cele mai sănătoase alimente din timpul verii

Dieta estivală: Care sunt cele mai sănătoase alimente din timpul verii

02 aug. 2021, 07:00,
în Magazin

Alimentația din timpul sezonului estival este foarte importantă, iar legumele și fructele proaspete ne ajută să ne îmbunătățim sistemul imunitar și să ne menținem într-o formă fizică bună.

În timpul verii avem o varietatea mare de legume și fructe proaspete pe care le putem consuma. Fie că sunt mâncate direct sau sunt preparate în salate sau alte delicii culinare, acestea ne vor ajuta să avem o dietă echilibrată. Potrivit unui studiu efectuat de Imperial College London, consumul de legume și fructe reduce nivelul de colesterol, tensiunea arterială și este benefic pentru sănătatea vaselor de sânge. 

În plus, majoritatea dietelor se concentrează pe consumul regulat de fructe și legume, în detrimentul carbohidraților și a cărnii.

Pentru a fi la curent cu fructele și legumele disponibile în magazine, consultă online cataloagele disponibile. În oferta Lidl vei găsi fructe și legume ce provin de la peste 200 de producători locali care dețin certificarea internațională Global G.A.P. Această certificare definește standardele de producție din domeniul fructelor, legumelor, florilor și plantelor.
Prin implementarea certificatului Global G.A.P., clienții sunt asigurați că sunt folosite bune practici agricole. Printre acestea enumerăm condițiile de igienă, siguranța alimentară, folosirea în siguranță a pesticidelor, managementul deșeurilor și al poluării, condiții de muncă sigure și sănătoase, dar și utilizarea responsabilă și eficientă a apelor și energiei.

Top fructe de consumat vara

Sezonul de fructe începe cu căpșunile, care sunt bogate în antioxidanti, printre care și quercetina – un anti-inflamator natural. Mai mult, acestea au un conținut scăzut de calorii, fapt pentru care pot fi incluse și în diete. Căpșunile pot fi consumate proaspete, preparate ca și o spumă sau în shake-uri alături de alte fructe.

Pe lângă că sunt foarte gustoase, cireșele au și numeroase beneficii. Acestea conțin melatonina – hormon care te ajută să ai un somn liniștit, antocianina – antioxidant care previne cancerul. Pe lângă acestea, cireșele mai au beneficiile unui antiinflamator natural.

Pepenele verde nu trebuie să lipsească din lista fructelor pe care le consumați în timpul verii. Pepenele conține 92% apă, ceea ce îl face un aliment ideal pentru hidratare în zilele caniculare. Mai mult, consumul de pepene verde ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Printre numeroasele beneficii ale fructelor de pădure amintim conținutul bogat de vitamina C, fibre, antioxidanți și nutrienți. Acestea ajută și la reglarea nivelului de zahăr din sânge și a secreției insulinei.
Fructele de pădure pot fi consumate proaspete, în salate sau în smoothie-uri.

Cele mai sănătoase legume

Roșiile se găsesc în comerț pe tot parcursul anului, însă cele de grădină sunt mult mai aromate față de producțiile din sere. Roșiile conțin antioxidantul licopen, care are rol protector pentru celule și ajută la scăderea colesterolului.

Poți consuma roșii simple, în salate alături de alte legume sau sub formă de sos.

Următoarele două legume au puține calorii, dar un conținut ridicat de apă: castraveți – 95%, dovlecei – 94%. Aceștia din urmă sunt bogați în nutrienți, potasiu și vitamina C, ajutând la scăderea tensiunii arteriale.

În schimb, castraveții au beneficii anti-inflamatorii, antioxidante și anti-cancer.

Vinetele ajută la reducerea colesterolului și previne bolile de inimă. Atenție, consumul acestora este recomandat pe grătar sau la cuptor, nu prăjite sau amestecate cu maioneză și ulei.

Sfaturi alimentație pe timp de vară

În timpul verii organismul este predispus la intoxicații alimentare, de aceea este bine să urmați recomandările DSP și să spălați fructele și legumele sub jet de apă. Totodată, nu cumpărați alimente care nu sunt păstrate în mod corespunzător.

Nu consumați alimentele care și-au modificat gustul și mirosul.

Un alt sfat foarte important este să nu lăsați la temperatura camerei pentru mai mult de 2 ore alimentele gătite. Acestea se pot altera ușor, de aceea este de preferat să le răciți la o temperatură de sub 5°C.

Încheiem seria de sfaturi cu recomandarea de a consuma multe lichide, mai ales pe timpul verii când temperaturile depășesc 30°C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`