Prima pagină » Sanatate » Dieta cu zer de lapte: Cum au ales să slăbească vedetele

Dieta cu zer de lapte: Cum au ales să slăbească vedetele

22 mart. 2021, 15:16,
în Sanatate

Zerul este lichidul care rămâne în urma preparării brânzeturilor din lapte. Datorită proprietăților sale extraordinare, zerul de lapte este folosit în diete.

Zerul de lapte are o culoare galbenă, este tulbure, are gust acru, fiind foarte sănătos. Zerul de lapte are multe vitamine, potasiu, calciu şi iod.

Zerul de lapte este folositor organismului, stimulând digestia, în special. Sucurile intestinale, cât şi contarcțiile intestinale sunt mai intense sub acţiunea zerului ajuns în intestin. Consumul de zer crește aportul de fiere din ficat, având ca efect o bună digestie.

Dieta cu zer de lapte. Cât trebuie să bei în fiecare zi

Dieta cu zer de lapte se ține timp de 9 zile. În prima zi, trebuie să consumi 1 litru de zer de lapte proaspăt. A doua zi, trebuie să adaugi un pahar de zer, pe lângă litrul pe care îl bei, la fel ca în prima zi. În a treia zi a dietei, bei 1,5 litri de zer, în a patra zi bei 1,75 litri, iar în a cincea zi trebuie sa bei 2 litri de zer.

În ziua a șasea a dietei, începi să reduci cantitatea de zer pe care o consumi. Astfel, trebui să bei 1,75 litri. În cea de-a șaptea zi, bei 1,5 litri, in a opta zi bei 1,25 litri, iar în ultima zi a dietei, bei, la fel ca în prima zi, 1 litru de zer de lapte.

La această dietă, este bine să consumi cantitatea de băutură pe tot parcursul zilei, preferabil înainte de fiecare masă. Zerul poate fi adăugat și în laptele cu care îți prepari smoothie-uri. Alimentația pe perioada celor nouă zile trebuie să fie bogată în legume, fructe, cereale integrale și carne slabă.

Beneficiile zerului de lapte

Zerul nu are grăsimi în compoziție și nici glucide, motiv pentru care este ideal în curele de slăbire. Zerul conține proteine de calitate, care ajută la refacerea mușchilor și accelerează metabolismul.

Zerul de lapte este benefic pentru tratarea anumitor boli sau pentru anumite cure. În bolile infecţioase, gripă, pneumonie, consumul de zer ajută la lupta împotriva congestiei ficatului şi a rinichilor şi împotriva intoxicaţiilor, favorizând diureza.

Zerul de lapte este recomandat și în bolile tubului digestiv, precum constipaţii, fermentaţii intestinale sau chiar autointoxicaţii.

În cazul bolnavilor de rinichi, consumul de zer de lapte facilitează eliminarea urinei în cantitate mare, având efect diuretic. De asemenea, zerul ajută şi la concentrarea urinei, prin eliminarea din organism a tuturor otrăvurile.

Cura cu zer de lapte este folosită în curele de dezintoxicare a organismului. În intoxicaţiile cu plumb ori tutun, zerul de lapte ajută la curăţarea organismului.

De asemenea, zerul de lapte conține bacterii probiotice, asemenea kefirului sau iaurtului, și sunt extrem de benefice ajutând digestia și ameliorând simptomele pe care le dă sindromul colonului iritabil.

Mai multe vedete au apelat la dieta cu zer

Una ditnre vedetele care a apelat cu saucces la dieta cu zer de lapte a fost Andreea Mantea. Aceasta a povestit cum a reușit să dea câteva kilograme jos și să ajungă într-o formă de zile de mari.

„Am căutat tot felul de diete, dar singura care a avut rezultate a fost dieta cu zer din lapte de capră. Am slăbit văzând cu ochii“, a povestit Andreea Mantea.

Și multe vedete internaționale au apelat la dieta cu zer de lapte, printre care Jessica Bel, Megan Fox sau Gwyneth Paltrow.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *