Prima pagină » Sanatate » Dietă cu semințe de in pentru topirea kilogramelor! Efect miraculos asupra organismului

Dietă cu semințe de in pentru topirea kilogramelor! Efect miraculos asupra organismului

15 iul. 2024, 13:03,
BZI.ro, în Sanatate

Dieta cu semințe de in este o extraordinară cură de slăbire la care poți apela atunci când vrei să vezi rezultate rapide, fără a-ți pune în pericol sănătatea.

Dieta cu semințe de in va îmbunătăți considerabil aspectul pielii tale dat fiind faptul că semințele de in sunt considerate superalimente, bogate în toate vitaminele de care corpul nostru are nevoie dar și în minerale și substanțe active.

La ce ajută dieta cu semințe de in

Dieta de in poate trata probleme digestive, nivelul crescut al colesterolului și acneea, însă trebuie acordată atenție la dozele de in folosite.
Semințele de in sunt obținute de plantele de in, o sursă naturală de acizi grași Omega-3, antioxidanți puternici, vitamine și minerale. Aceste semințe provin din Egipt și sunt consumate astăzi în toată lumea.

Pe lângă că stimulează arderea grăsimilor, dieta cu semințe de in reduce apetitul alimentar, estompează în mod vizibil celulita și are proprietăți antioxidante care stimulează metabolismul. Fibrele pe care le conțin semințele de in mențin senzația de sațietate și acizii grași Omega-3 țin în frâu pofta de dulciuri.

Dieta cu semințe de in contribuie la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea nivelului de colesterol și de trigliceride. În plus, acest remediu previne formarea cheagurilor de sânge în artere, ceea ce ajută la reducerea riscului de infarct, de atac vascular cerebral și de boală vasculară periferică.
Unul dintre principalele beneficii ale dietei cu semințe de in este acela că au în compoziție fibre micilaginoase solubile în apă, care, ajunse în stomac, ajută la digestie și la absorbția nutrienților din alimentele consumate.

Semințele de in au un conținut scăzut de carbohidrați, dar extrem de ridicat de fibre, atât solubile, cât și insolubile, ceea ce înseamnă că ajută la detoxifierea colonului, la pierderea în greutate și poate reduce pofta de zahăr. Majoritatea adulților ar trebui să consume zilnic între 25 – 40 de grame de fibre. Două linguri de semințe de in pe zi asigură aproximativ 20 – 25% din necesarul zilnic de fibre.

Cum se face cura

Dieta presupune creșterea progresivă a consumului de semințe de in, pe o perioadă de maxim 4 săptămâni, putând apoi face o pauză de o lună până la reluarea curei.
În timpul în care se ține dieta se recomandă să mănânci cât mai sănătos, fără prăjeli, dulciuri, să consumi din abundență fructe și legume în stare proaspătă și să faci măcar 30 de minute de mișcare zilnic.

Pentru a beneficia de proprietățile de in, acestea trebuie hidratate înainte de consum. Puteți pune o cantitate de semințe de in într-un recipient și adăugați apă suficientă pentru a le acoperi complet. Lăsați semințele să se hidrateze timp de cel puțin 2 – 3 ore sau peste noapte.
După hidratare, semințele de in vor deveni gelatinoase și ușor de consumat. Puteți consuma semințele așa cum sunt sau le puteți adăuga în smoothie-uri, iaurt, cereale sau alte alimente. Este recomandat să consumați aproximativ 1 – 2 linguri de semințe de in pe zi în timpul dietei, urmând ca pe parcurs să creșteți numărul de lingurițe pe zi. Aceste semințe de in hidratate se recomandă și în caz de gastrită, ulcer, constipație cronică, hemoroizi, cistită și pielonefrită, o infecție a tractului urinar superior.

Pe măsură ce urmați dieta cu semințe de in, este important să monitorizați starea dumneavoastră de sănătate și să acordați atenției oricăror reacții adverse sau simptome deobișnuite.
În ciuda tuturor beneficiilor pe care ți le oferă semințele de in, acest articol are doar scop informativ și pentru a urma dieta se recomandă să vorbiți mai întâi cu un medic nutriționist.
Pe durata dietei cu semințe de in este recomandat să bei și multă apă pentru a-ți hidrata organsimul iar pentru un gust mai bun, poți adăuga și puțină miere organică peste semințele de in hidratate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *