Prima pagină » Informații utile » Dieta cu hrișcă și kefir! Iată câte kilograme topești rapid, fără să te înfometezi!

Dieta cu hrișcă și kefir! Iată câte kilograme topești rapid, fără să te înfometezi!

02 sept. 2024, 09:05,
în Informații utile

Dieta cu hrișcă și kefir este una dintre cele mai bune pentru o siluetă frumos sculptată. Multe femei consideră această cură, una dintre cele mai bune, care te ajută să scapi de kilograme în câteva zile, fără să îți pună în pericol sănătatea.

Dieta cu hrișcă și kefir este considerată de mai multe femei o dietă minune, pentru că te ajută să scapi de kilograme în câteva zile, fără să-ți pună sănătatea în pericol, așa cum o fac multe dintre curele pe care le găsești pe internet.

Ce rol are combinația din dieta cu hrișcă și kefir

Fără calorii, fără gluten și fără carbohidrați, dar bogată în fibre, minerale și antioxidanți, hrișca ajută digestia, combate depunerile de colesterol și protejează arterele inimii, având și efecte antibacteriene și antiinflamatoare. În plus, hrișca oferă senzația de sațietate și elimină rapid toxinele și grăsimile din organism.

În combinație cu kefirul, care este bogat în fermenți, acizii benefici, culturi lactice și bacterii bune, hrișca stimulează digestia și arderea grăsimilor. Mai mult, această dietă cu hrișcă și kefir oferă un aport mare de calciu, fier și magneziu.

Astfel, dacă te ambiționezi să topești câteva kilograme, între 6 și 10 zile cu această combinație vei obține rezultatele dorite. Hrișca este cea mai bogată în minerale decât multe cereale obișnuite, cum ar fi orezul, grâul și porumbul.

Cu toate acestea, hrișca nu este deosebit de bogată în vitamine, de aceea se recomandă în dietă să consumi multe legume și fructe sărace în zahăr, pentru ca organismul să-și ia vitaminele necesare. O altă dietă rapidă, este dieta cu semințe de chia prin care poți slăbi în 7 zile.

Hrișca poate modera  nivelul de zahăr din sânge, ceea ce o face o alegere sănătoasă pentru persoanele cu diabet de tip 2. Mai mult, poate stimula sănătatea inimii prin îmbunătățirea tensiunii arteriale și a profilului lipidic de sânge.

Cum se prepară această cură

În primul rând hrișca se spală bine și se pune la înmuiat peste noapte în apă rece. Până a dua zi, semințele se înmoaie și devin gustoase, astfel că, se scurge apa rămasă, iar semințele înmuiate se pot consuma ca atare sau se pot combina cu kefir, cu felii de fructe și cu salată de legume proaspete. Nu se adaugă nici unt, nici ulei, nici alte ingrediente care favorizează depunerea kilogramelor așa cum este zahărul.

Dieta cu hrișcă și kefir este o dietă restrictivă și trebuie să consumi doar legume și fructe gătite cât mai dietetic, fără grăsimi și fără zahăr. Cu toate acestea, se recomandă consultarea unui medic înainte de a începe să ții această dietă.

Această dietă rapidă se poate ține între 6 și 10 zile, în funcție de câte kilograme vrei să slăbești, se recomandă să nu depășești acest termen dat fiind faptul că sănătatea ar putea fi pusă în pericol.

Dacă faci și mișcare ușoară în aer liber sau acasă, poți slăbi aproximativ 1 kilogam pe zi. Se recomandă chefir cu 1% grăsime, care se poate consuma cel mult 1 kilogram pe zi.

Semințele de hrișcă se înmoaie de seară, iar a doua zi se pot folosi pentru câteva preparate destul de gustoase și sățioase precum salată de fructe și hrișcă din felii de mere, pere, kiwi sau mandarine; salata de crudități cu hrișcă înmuiată și țelină, morcov ras, mere rase, pătrunjel; salată de legume din ardei, roșii, ceapă verde și hrișcă fiartă; chifteluțe din hrișcă făcute la cuptor cu ceapă verde, morcov ras și un cartof dat prin răzătoare

Pentru ca această dietă cu hrișcă și kerfir să funcționeză trebuie să evitați dulciurile în exces și alcoolul și se recomandă să bei zilnic 2 litri de apă pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *