Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Dieta: alimente care contin bicarbonat de sodiu
Dieta: alimente care contin bicarbonat de sodiu

Dieta: alimente care contin bicarbonat de sodiu

26 mai 2021, 14:30,
în Sanatate

Bicarbonatul de sodiu nu se găsește numai în medicamente, ci și în unele dintre alimentele pe care le puteți consuma. Il veți găsi într-o gamă largă de alimente sănătoase, inclusiv pâine, precum și unele feluri de mâncare procesate.

Alimente care necesită aluat

Bicarbonatul de sodiu este cel mai des folosit în industria alimentară ca agent de dospire și se găsește în alimente precum pâinea, chiflele, fursecurile și alte produse de patiserie. Procesul cunoscut sub numele de dospire face ca aluatul să crească și să devină ușor și poros. Pe măsură ce bicarbonatul de sodiu se încălzește, dioxidul de carbon se eliberează, provocând creșterea aluatului. Dacă urmați o dietă săracă în sodiu sau medicul dumneavoastră v-a recomandat să urmăriți aportul de sodiu, utilizați cu precauție bicarbonat de sodiu. O linguriță de bicarbonat de sodiu conține peste 1.250 de miligrame de sodiu.

Băuturile efervescente

Rețeta pentru a face o bautura efervescentă necesită utilizarea bicarbonatului de sodiu. Ca măsură de precauție, limitați consumul de băuturi efervescente dacă urmați o dietă cu restricție de sare.

Coloranți alimentari

Este posibil să observați că coloranții alimentari conțin adesea bicarbonat de sodiu. Acestia se adaugă de obicei la alimentele care nu au culoare sau a căror culoare se schimbă în timpul procesării sau depozitării. Adăugarea culorii face mâncarea mai atrăgătoare pentru consumatori.

Scrub pentru fructe și legume

Ca o modalitate ușoară și sigură de a curăța murdăria și toxinele de pe produsele proaspete, încercați să utilizați bicarbonat de sodiu. Presărați bicarbonatul de sodiu pe un burete umed sau pe un prosop, apoi frecati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *