Prima pagină » International » Diego Maradona a fost înmormântat la Buenos Aires, în cripta familiei sale – GALERIE FOTO / VIDEO

Diego Maradona a fost înmormântat la Buenos Aires, în cripta familiei sale – GALERIE FOTO / VIDEO

27 nov. 2020, 10:47,
Cristian Zavastin, în International

Marele fotbalist Diego Armando Maradona a fost înmormântat joi seară, 26 noiembrie, la cimitirul Jardin Bella Vista Cemetery din Buenos Aires, în cripta familiei sale, alături de părinții săi, potrivit AFP.

Diego Maradona a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii private, la capătul unei zile în care zeci de mii de suporteri au trecut pe la căpătâiul lui, pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Foarte multă lume a ținut să fie present la acest eveniment încât s-a creat o înghesuială atât de mare încât la un moment dat s-a creat o busculadă, iar forțele de ordine au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene.

Fanii i-au adus un ultim omagiu legendarului Diego Maradona

Dricul care a transportat sicriul acoperit cu drapelul argentinian a părăsit Palatul prezidenţial situat în centrul istoric al Buenos Aires-ului, îndreptându-se către cimitirul Jardin Bella Vista, unde Maradona a fost îngropat într-un cavou al familiei sale.

Numeroşi fani s-au aliniat de-a lungul traseului cortegiului funerar, pentru a-şi lua rămas bun de la idolul lor.

La ceremonia care a avut loc la cimitirul din capitala Argentinei au participat doar rudele şi prietenii apropiaţi ai starului argentinian.

Care a fost cauza decesului lui Diego Maradona

Diego Armando Maradona, poate cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, pe care la suferit la domiciliul său din Tigre, la nord de Buenos Aires.

Fostul mijlocaş al echipelor FC Barcelona şi Napoli fusese spitalizat pe 2 noiembrie, pentru anemie şi deshidratare, în oraşul La Plata, situat la 60 km de Buenos Aires, unde antrena echipa locală. Analizele efectuate au relevat prezenţa unui hematom subdural, un cheag de sânge format la nivelul suprafeţei creierului. Din acest motiv, el a fost transferat la o clinică privată din Olivos, în apropiere de Buenos Aires, unde a fost operat în ziua următoare. El a fost externat pe 11 noiembrie.

Operat pe creier în noiembrie

La începutul lunii noiembrie, Maradona a fost operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge), la doar cinci zile, după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani.

„Hematomul a putut fi îndepărtat cu succes. Diego a suportat bine operaţia. S-a trezit şi totul decurge bine”, anunța, la momentul respectiv, doctorul Leopoldo Luque, chirurg în cadrul clinicii private din oraşul Olivos, la nord de Buenos Aires, în cadrul unei conferinţe de presă.

După o primă spitalizare în oraşul La Plata, aflat la 60 km sud de capitala Buenos Aires, Maradona a fost transferat la clinica privată din Olivos. Intervenţia chirurgicală de marţi, 24 noiembrie, a durat aproximativ două ore.

Înainte de această intervenție, Maradona a fost supus unei tratament pentru dezalcoolizare, deoarece era dependent de alcool.

Trei zile de doliu naţional

În urma morţii lui Maradona, Preşedinţia argentiniană a decretat trei zile de doliu naţional.

Provenit din cartierele sărace din Buenos Aires, „El Pibe de oro” („Băiatul de aur”), cum era supranumit Diego Maradona, va rămâne simbolul şi căpitanul necontestat al selecţionatei Argentinei, în tricoul căreia a evoluat timp de 17 ani (1977-1994) şi a marcat 50 de goluri în 115 meciuri, oferind ţării sale a doua Cupă Mondială din istorie, în 1986.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *