Prima pagină » Sanatate » Diaree în COVID-19: Cât de grav este acest simptom acuzat de multe persoane

Diaree în COVID-19: Cât de grav este acest simptom acuzat de multe persoane

13 dec. 2021, 10:13,
în Sanatate

COVID-19 este boala care a lovit întreaga planetă din 2019 și care poate afecta plămânii și căile respiratorii, iar uneori alte organe ale corpului. Persoanele care au suferit de această boală au avut ca simptome febra, tusea, oboseala, pierderea gustului sau a mirosului, dar și diaree.

Boala este cauzată de sindromul respirator acut sever coronavirus 2 (SARS-CoV-2), o nouă tulpină de coronavirus, care a fost identificată pentru prima dată în orașul chinez Wuhan în decembrie 2019.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat o urgență de sănătate publică de interes internațional la 30 ianuarie 2020 și o pandemie la 11 martie 2020. Primele cazuri de coronavirus din România pe 26 februarie 2020. De atunci, au fost identificate mai multe variante ale virusului au apărut și au devenit dominante în multe țări din 2021, cu Alpha, Beta, Variantele Gamma și Delta fiind cele mai virulente.

persoana cu hartie igienica in mana care se duce la toaleta

Principalele simptome ale COVID-19

Boala cauzată de SARS-CoV-2 este foarte contagioasă și se răspândește prin aer, prin picăturile eliberate atunci când oamenii tușesc sau strănută, sau atunci când aceștia ating suprafețele pe care au ajuns picăturile, iar apoi și-au atins ochii, nasul sau gura.

Cel mai des întâlnite simptome ale COVID-19 sunt febra, oboseala şi tusea uscată. Multe persoane s-au infectat cu acest virus și nu au dezvoltat niciun simptom şi nici nu s-au simțit rău.

Simptome întâlnite mai rar la persoanele infectate cu SARS-CoV-2 au fost dureri musculare, o iritație la nivelul pielii sau o decolorare a degetelor de la mâini sau de la picioare sau ochi roșii sau iritați.

Simptomele grave întâlnite la persoanele infectate au fost dificultăți de respirație sau dispnee, incapacitatea de a vorbi sau de a se mișca și durere toracică.

persoana cu hartie igienica in mana care se duce la toaleta

Forme grave acuzate de o persoană din 6

Potrivit statisticilor de până acum, aproximativ 1 din 6 persoane care au suferit de COVID-19 au ajuns să aibă o formă bolnavă şi să prezinte dificultăţi de respiraţie. Persoanele în vârstă, precum şi cele cu probleme medicale subiacente, cum ar fi hipertensiunea arterială, probleme cardiace sau diabet, sunt mai susceptibile să dezvolte o formă gravă. Până acum, aproximativ 2 % dintre persoanele suferinde de această boală au murit.

Persoanele mai în vârstă și cele care suferă de anumite afecțiuni medicale prezintă un risc mai mare de îmbolnăvire gravă în cazul în care contractează COVID-19.

persoana cu hartie igienica in mana care sta pe wc

Diaree în COVID-19: Cât de grav se manifestă acest simptom

Au fost multe persoane care au acuzat dureri de cap, congestie nazală, dureri în gât sau diaree. Aceste simptome sunt de obicei uşoare, cu debut treptat.

Principalele simptome de la COVID-19 sunt întâlnite și în cazul virozei, gripei sau alergiilor sezoniere. Totuși, diareea nu este prezentă ca simptom nici la viroză și nici la alergiile sezoniere, în timp ce la gripă au fost doar puține cazuri de copii care au avut acest simptom.

persoana care vrea sa folsoeasca hartie igienica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *