Prima pagină » Economic Local » Diana Voiniciuc, consultant financiar din Iași: „Femeile și-au propus să fie independente, să nu depindă de banii bărbaților”
Diana Voiniciuc, consultant financiar din Iași: „Femeile și-au propus să fie independente, să nu depindă de banii bărbaților”

Diana Voiniciuc, consultant financiar din Iași: „Femeile și-au propus să fie independente, să nu depindă de banii bărbaților”

22 aug. 2024, 02:00, 1 ,
Raluca COSTIN în Economic Local

Diana Voiniciuc, consultant financiar din Iași, discută, într-un nou episod de #PodcastBZI, despre economisire, investiții, dar și despre siguranța financiară în momentul în care ieșim la pensie. Specialista oferă exemple concrete despre balanța venituri-cheltuieli și cum poate fi echilibrată, considerând că primul pas pentru gestionarea acestei situații este să avem o evidență a cheltuielilor.

Interviul poate fi urmărit AICI.

Diana Voiniciuc, consultant financiar din Iași, susține că cei care vor să acceseze un credit, ar trebui să țină cont de mai multe aspecte: „La capitolul credite, problema este că persoanele nu țin cont de un anumit set de reguli. În primul rând, nu își permit creditul. Dacă mergi pe grad maxim de îndatorare, nu ai bani de avans, nu ai bani puși deoparte sau ai un avans minim – este și aici o capcană cu avansul minim de 5% la Prima Casă. În momentul în care fluctuează ratele, ce faci? Nu e ok din punctul acesta de vedere. Ne luăm case mult mai scumpe decât ne permitem, profităm la maximum de gradul acela de îndatorare, dăm un avans foarte mic, ceea ce nu e ok, pentru că o să ajungem în ipostaza în care o să trăim de la o lună la alta, greu”, susține Diana Voiniciuc, consultant financiar.

Diana Voiniciuc: „Femeile și-au propus să fie independente, să nu depindă de banii bărbaților”

 

Specialista oferă exemple concrete despre balanța venituri-cheltuieli și cum poate fi echilibrată, considerând că primul pas pentru gestionarea acestei situații este să avem o evidență a cheltuielilor. Mai mult, spune că femeile vor să fie independente financiar. „Pentru generația noastră, femeile și-au propus să fie independente financiar, să nu depindă de banii bărbaților, să nu se justifice în fața nimănui. Pot să înțeleg asta pentru că au fost multe situații de cuplu în care cei doi se despărțeau. Bunurile ajungeau în posesia partenerului pentru că partenera, neavând un venit care să justifice o casă, o mașină în care a investit, rămânea fără nimic”, mai spune Diana Voiniciuc, consultant financiar. Un eveniment dedicat educației financiare s-a desfășurat la Iași.

Sute de interviuri postate pe YouYube, la secțiunea „PodcastBZI”

Cristian Dascălu, membru al Poliției Locale – serviciul Poliția Călare, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre meseria pe care o practică din anul 2018, cum reacționează cei care văd Poliția Călare pe străzile din Iași, dar și dacă s-a simțit vreodată în pericol când a patrulat. Calul pe care îl îngrijește, cu ajutorul căruia patrulează prin Iași, se numește Jelly, și este din rasa Friesian. În cadrul serviciului Poliției Călare din Iași, sunt 10 cai din rasele Friesian, Lipițan, cal de sport Românesc, cal de sport Unguresc și Irish Hunter. Astfel, pe lângă interviul cu Diana Voiniciuc, consultant financiar din Iași, pe YouTube, la secțiunea „PodcastBZI”, au fost postate sute de interviuri cu specialiști din diverse domenii, antreprenori sau producători.

Comentarii
  • Aha. Omite un singur lucru: prin natura lor, femeile nu au aceeasi capacitate de munca la fel ca barbatii. Ca atare, si „independenta” financiara femeilor este mai mica decat a barbatilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
17 ianuarie 2025
17 ianuarie 2025